Nu a putut să PREVADĂ ce i se va întâmpla. Clarvăzătoarea cu prosoape a lui Dan Diaconescu a fost REŢINUTĂ pentru ÎNŞELĂCIUNE | GALERIE FOTO + VIDEO

Nu a putut să PREVADĂ ce i se va întâmpla. Clarvăzătoarea cu prosoape a lui Dan Diaconescu a fost REŢINUTĂ pentru ÎNŞELĂCIUNE | GALERIE FOTO + VIDEO

În vârstă de 47 de ani, clarvăzătoarea Ildiko Balmuş a fost reţinut în această dimineaţă. Clarvăzătoarea este acuzată de înşelăciune şi a fost fost dusă la Judecătoria Sectorului 1, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Ildiko Balmuş a devenit celebră după ce a apărut, în mod repetat, în emisiunile realizate de Dan Diaconescu. La aproape fiecare apariţie publică, această purta mai multe prosoape în cap. Poliţia Capitalei chiar a emis un comunicat pe această temă.

"În dimineaţa de joi, 18 iunie a.c., poliţiştii Capitalei, sub coordonarea Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară şi cinci mandate de aducere, emise pe numele unor persoane bănuite de comiterea infracţiunii de înşelăciune.

În perioada decembrie 2014 – iunie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au documentat activitatea unui grup format din două femei şi trei bărbaţi, specializaţi în comiterea infracţiunilor de înşelăciune.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astfel s-a stabilit faptul că bănuiţii, prin folosirea de nume şi calităţi mincinoase, sub pretextul efectuării unor tratamente miraculoase de vindecare, au pretins şi primit de la mai multe persoane vătămate sume de bani cuprinse între 500 şi 120.000 de lei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune  precum şi pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, cu cele două femei în stare de reţinere, urmând a fi prezentate magistraţilor.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", se arată în comunicat.