Evenimentul Zilei > Politica > Noul preşedinte al CNA, Cristina Pocora, singurul candidat pentru post
Noul preşedinte al CNA, Cristina Pocora, singurul candidat pentru post

Noul preşedinte al CNA, Cristina Pocora, singurul candidat pentru post

Cristina Pocora, membră PNL, în vârstă de 42 de ani, fiind singurul candidat pentru postul de preşdinte al CNA a obținut, astfel, funcția.

Noul preşedinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului este Cristina Pocora, fost deputat al PNL, iar Nicolaie Bălaşa a rămas vicepreşedinte. Alegerile au avut loc în cadrul şedinţei CNA de miercuri.

Cristina Pocora este, astfel, a treia femeie care va conduce instituţia, după Laura Georgescu şi Monica Gubernat.

 „O carieră în slujba cetăţenilor. Întreaga activitate a Cristinei Pocora este în domeniul public şi al reprezentării cetăţenilor în diferite instituţii importante precum Parlamentul României sau CNA. În calitate de deputat a promovat legi în privinţa protecţiei familiei, precum legea alocaţiilor, legea concediului pentru creşterea copilului sau legea privind protecţia împotriva violenţei domestice”, se arată pe site-ul CNA.

Cristina Pocora este licenţiată a Facultăţii de Ştiinţe Politice (SNSPA) şi a unui master în comunicare politică în cadrul aceleaşi universităţi, potrivit Mediafax.

Studii și specializări

• 2006 – Absolventă a Masterului în Comunicare Politică. Marketing Politic şi Electoral (SNSPA) • 2001 – Absolventă a Facultăţii de Ştiinţe Politice (SNSPA)

• 2006 – Absolventă a cursurilor postuniversitare de specializare şi perfecţionare „Securitatea şi Apărarea Naţională din cadrul Colegiului Naţional de Apărare – Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”

Activitate profesională

• 2018 – Membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului

• 2017 – 2018 – Consilier Camera Deputaţilor

• 2012-2016 – Deputat PNL Ialomiţa ◦ Secretar/Vicepreşedinte Comisia pentru muncă şi protecţie socială ◦ Preşedinte Subcomisia pentru Protecţia Copilului. ◦ Membru Comisia pentru egalitate de şanse pentru femei şi bărbaţi ◦ Membru Comisia “Roşia Montană” ◦ 2014-2015 – Purtător de cuvânt al Grupului PNL din Camera Deputaţilor

• 2008-2012 – Deputat PNL Ialomiţa ◦ Preşedinte Comisia pentru egalitate de şanse pentru femei şi bărbaţi ◦ Preşedinte Subcomisia pentru Protecţia Copilului. ◦ Membru Comisia pentru muncă şi protecţie socială

• 2006-2008 – Secretar de stat Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul

• 2005-2006 – Consilier Cabinet Ministru – Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul

• 2001-2006 – Consilier parlamentar – Cabinet Vicepreşedinte – Senatul României

În perioada în care Crin Antonescu era preşedinte al PNL, Cristina Pocora a fost purtătoare de cuvânt a formaţiunii liberale.

Cristina Pocora o va înlocui pe Monica Gubernat, fostă preşedintă a CNA, care avea sprijinul PSD.  Pentru preluarea noii funcţii mai are de așteptat este validarea de către Parlament a alegerii plenului CNA.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: