Noul Bugatti Veyron Super Sport intră cu 431 km/h în Cartea Recordurilor

Noul Bugatti Veyron Super Sport intră cu 431 km/h în Cartea Recordurilor

Cu 1.200 de cai-putere şi o viteză maximă de 431 km/h, versiunea Super Sport a supermodelului Bugatti Veyron, prezentată în premieră de producătorul de nişă deţinut de Grupul Volkswagen, a devenit cea mai rapidă maşină de serie - record atestat de Guinness Book of Records.

Supemodelul Bugatti Veyron a stabilit un nou record mondial de viteză pentru un autoturism de serie: 431 km/h, vesteşte "Autoblog.com".

Performanţa a fost realizată de cea mai recentă (şi, probabil, ultima) versiune a supermodelului Veyron - denumită Super Sport şi "înarmată" cu 1.200 de cai-putere!

Recordul de viteză a fost înregistrat pe circuitul oval de teste al Grupului Volkswagen din Ehra-Leissen, în prezenţa reprezentanţilor TÜV (Agenţia Germană de Inspecţie Tehnică) şi Cărţii Recordurilor Guinness.

Ne puteți urmări și pe Google News

Viteza realizată de Veyron Super Sport a fost calculată în conformitate cu regulile "Giunness Book", prin calcularea mediei celor trei încercări realizate de pilotul de teste Henri Raphanel.

Prima trecere a fost înregistrată cu 427,933 km/h, a doua, cu 434,211 km/h, iar a treia, cu 431,072 km/h. Recordul omologat a fost o surpriză pentru reprezentanţii Bugatti, care aşteptau o viteză maximă de 425 km/h!

Bugatti Veyron Super Sport are acelaşi motor W16, setat să ofere 1.200 CP, cu 199 mai mult ca în varianta de bază. Diferenţa de putere a fost obţinută graţie unui set de patru noi turbine şi a unui intercooler sensibil mai mare.

Chiar dacă maşinile destinate clienţilor, începând din toamna acestui an, vor fi limitate la 415 km/h (pentru protejarea pneurilor), întreg arsenalul tehnic care a ajutat la stabilirea noului record mondial de viteză va fi disponibil în "echiparea de serie".