Evenimentul Zilei > Actualitate > Noul an școlar începe cu restricții. Sfaturi de ultima oră pentru elevi și părinți
Noul an școlar începe cu restricții. Sfaturi de ultima oră pentru elevi și părinți

Noul an școlar începe cu restricții. Sfaturi de ultima oră pentru elevi și părinți

Pentru a preveni aglomerația care se va crea la începutul noului an școlar, directorii unităților de învățământ au primit sfaturi de la ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Festivitățile de deschidere a noului an școlar, ce va începe la data de 13 septembrie, se vor organiza doar în exterior, cu purtarea obligatorie a măștii de protecție, și nu vor dura mai mult de o oră și jumătate. Anunțul a fost făcut de Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, cel care le-a transmis directorilor de unități de învățământ, pentru a diminua aglomerările de persoane din prima zi de școală, „să recomande participarea în sistem hibrid și online”.

Mesaj de la Sorin Cîmpeanu pentru directorii unităților școlare

„Ceremoniile de deschidere sunt momente foarte importante în școală, sunt importante mai ales pentru cei din clasele de început de ciclu. Se vor crea, fără discuție, aglomerări de persoane în școală – elevi, părinți, profesori.

După o lungă dezbatere, ordinul de ministru precizează foarte clar că sunt deschise aceste ceremonii de început de an școlar cu următoarele condiții: să se desfășoare numai în exterior, să fie obligatorie masca de protecție și să aibă o durată limitată la o oră și jumătate. Directorii unităților de învățământ au și această sarcină de a recomanda participarea în sistem hibrid și online, pentru a diminua aceste aglomerări de persoane”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Cele două scenarii adoptate de CNSU pe 2 septembrie

În ziua de 2 septembrie, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat cele două scenarii pentru începerea școlii pe 13 septembrie (pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2): în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile, este mai mică sau egală cu 6/1000 de locuitori, se permite participarea zilnică, cu prezență fizică la cursuri a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2;

în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile, este mai mare de 6/1000 de locuitori, până la instituirea măsurii carantinei, se permite participarea zilnică, cu prezență fizică, la cursuri în unitățile de învățământ, a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor din învățământul special cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 și participarea în sistem online a tuturor celorlalte categorii de elevi.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: