„Din păcate l-am pierdut pe conaționalul nostru Zekeriya Tuyan, care era grav rănit în atacul plin de ură de la Christchurch, Noua Zeelandă'”, a scris Cavusoglu pe Twitter, conform agerpres.ro

Fratele cetățeanului turc a transmis  pentru agenția de presă turcă Anadolu că Zekeriya Tuyan a fost spus în cursul zilei unei intervenții chirurgicale și corpul acestuia a cedat. 

„El a avut o operaţie astăzi, dar medicii nu au putut stopa hemoragia, așadar l-am pierdut. Eram bucuroşi pentru că noi credeam că lucrurile merg bine, el se lupta de 50 de zile'' pentru viaţa sa, a spus Yahya Tuyan, citat de Anadolu.

Brenton Tarrant (28 de ani), un australian adept al supremaţiei rasei albe, a fost pus sub acuzare pentru comiterea a 50 de crime, în ancheta asupra celui mai grav atac în masă pe timp de pace din Noua Zeelandă. Atentatele de la Christchurch, comise după slujba de vineri a musulmanilor, s-au soldat şi cu rănirea a 50 de persoane. El a avut o operaţie astăzi, dar medicii nu au putut stopa hemoragia, aşadar l-am pierdut. Eram bucuroşi pentru că noi credeam că lucrurile merg bine, el se lupta de 50 de zile'' pentru viaţa sa, a spus Yahya Tuyan, citat de Anadolu.

Sursa foto: ewn.co.za

Te-ar putea interesa și: