Evenimentul Zilei > Actualitate > Noua organigramă a CNAIR. Schimbări majore la nivelul companiei
Noua organigramă a CNAIR. Schimbări majore la nivelul companiei

Noua organigramă a CNAIR. Schimbări majore la nivelul companiei

Mariana Ioniță a fost schimbată de la conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), iar locul acesteia a fost luat de Cristian Pistol. O altă surpriză a fost schimbarea completă a organigramei.

Mariana Ioniță a fost schimbată de la conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), iar în locul său director general a fost numit Cristian Pistol, fost director în companie și, mai recent, consilier al premierului Florin Cîțu.

La șefia Consiliului de Administrație a fost numit Bogdan Pascu, fost deputat în partidul Umanist, partidul lui Dan Voiculescu, și fost președinte al Fundației Umaniste „Dan Voiculescu”. Pascu a mai fost consilier de stat în cabinetul Dăncilă.

Retragerea lui Ioniță de la CNAIR vine la scurt timp după ce Consiliul de Administrație al Companiei a fost schimbat complet, la doar câteva zile după ce ministrul Cătălin Drulă și-a dat demisia. La șefia CA-ului CNAIR atunci a fost numit tocmai Cristian Pistol, fost director de Implementare Proiecte, potrivit mediaflux.ro.

Noi lucrări demarate

În același timp, au fost demarate lucrări pe noi șantiere importante de autostradă sau drum expres: A1 Sibiu Pitești, Lotul 1 (13 km) și Lotul 5 (30km), circa 42 de km de autostradă din A3 de la Nădășelu la Poarta Sălajului, 32 de kilometri din DX12 (Lotul 3), circa 50 de kilometri din Autostrada de Centură a Capitalei A0 Sud, drumul expres Brăila – Galați (10km) sau drumul expres de legătură cu Vama Giurgiu (5km).

În anul 2020, responsabilii au inaugurat 60 km de autostradă, iar în 2021 urmează deschidă alți 78 de km de autostradă.

Ce proiecte urmează fie finalizate?

Autostrada Moldovei A7 rămâne o problemă pentru majoritatea tronsoanelor nu au fost scoase la licitație. Acest lucru încă se discută. Cu toate astea, noi proiecte urmează fie finalizate:

Autostrada Unirii A8 Tg. NeamțIași Autostrada Moldovei A7 , proiectarea autostratii A3 Ploiești – Comarnic – Brașov

Contractarea majorității tronsoanelor de pe Autostrada de Centura A0 Nord a Capitalei Studii de fezabilitate și proiectare pe mai multe drumuri expres sau de mare viteza (BucureștiAlexăndria, Tg. Jiu- Craiova; Brăila – Tulca – ConstantaBucureștiTârgoviște).

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: