Evenimentul Zilei > Politica > Noua funcție a Vioricăi Dăncilă, o recompensă a sistemului? AUR: „Este un teatru ieftin”
Noua funcție a Vioricăi Dăncilă, o recompensă a sistemului? AUR: „Este un teatru ieftin”

Noua funcție a Vioricăi Dăncilă, o recompensă a sistemului? AUR: „Este un teatru ieftin”

AUR consideră noua numire în funcția de consilier din cadrul BNR a Vioricăi Dăncilă o recompensă pe care fostul premier a primit-o din partea sistemului.

Formațiunea politică AUR a reacționat după ce în spațiul public au apărut informații precum că Viorica Dăncilă va fi viitorul consilier pe strategie al guvernatorului BNR Mugur Isărescu. Vestea a stârnit tot felul de reacții, însă AUR consideră că funcția pe care o va ocupa Viorica Dăncilă reprezintă o recompensă din partea sistemului.

Sistemul o recompensează pe Dăncilă

AUR susține că membrii partidului, precum și cetățenii sunt luați de proști. Viorica Dăncilă este recompensată de sistem. Potrivit declarațiilor reprezentanților partidului, fostul premier a avut de jucat „un rol”, pe care l-a respectat, iar acum este răsplătită.

„Acum, fiindcă a trecut destul timp și fiindcă ei ne consideră idioți cu memoria scurtă, „sistemul” o recompensează pe Viorica Dăncilă, pentru rolul jucat în farsa alegerilor prezidențiale, cu un post de consilier strategic in cadrul BNR… Cum vi se pare teatrul ăsta ieftin?”, s-au exprimat reprezentanții formațiunii politice AUR, potrivit ziareonline.ro.

De când începe lucrul Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă va fi viitorul consilier pe strategie al guvernatorului BNR Mugur Isărescu, cel mai longeviv șef de bancă centrală din lume. Viorica Dăncilă urmează să înceapă programul de lucru de la data de 1 iunie și va fi Consilier de Strategie de Sustenabilitate și Energie Verde.

Totodată, alături de Viorica Dăncilă, în echipa de consilieri ai lui Mugur Isărescu ar urma să se alăture și fostul premier Petre Roman.

Unele voci susțin că funcția pe care urmează să o ocupe Viorica Dăncilă i-a fost oferită ca recompensă pentru prelungirea mandatului lui Isărescu, pe când era la putere fostul premier.

Cum arată CV-ul Vioricăi Dăncilă

Viorica Dăncilă a urmat Liceul Energetic din Ploiești (1978-1982). În 1988 a absolvit Institutul de Petrol și Gaze, Facultatea Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi, Ploieşti.

„Este și profesia soțului meu, cu care sunt căsătorită de 36 de ani și alături de care am întemeiat familia frumoasă pe care o am astăzi și pe care o iubesc enorm”, spunea Viorica Dăncilă în cadrul unei emisiuni.

Primul său loc de muncă a fost în cadrul Petrom, ca inginer petrochimist, iar în perioada 1989-1997 a predat la Liceul Industrial din Videle. În perioada 2004-2008, Viorica Vasilica a fost președinte al Organizației de Femei PSD Videle și consilier local în aceeași localitate. Din 2005 până în 2009 a fost președinte al Organizației Județene de Femei a PSD Teleorman și membru în Consiliul Național al PSD. Între 2003 și 2011 a fost președinte al Organizației PSD — Oraș Videle.

În ianuarie 2009, Viorica Dăncilă a devenit europarlamentar. În ianuarie 2019, Dăncilă a fost numită premier al României și a fost prima femeie din România care a ocupat această funcție.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: