Evenimentul Zilei > Politica > Nouă ani de la victoria zdrobitoare a USL în alegerile locale
Nouă ani de la victoria zdrobitoare a USL în alegerile locale

Nouă ani de la victoria zdrobitoare a USL în alegerile locale

În urmă cu 9 ani, pe 10 iunie 2012, Uniunea Social Liberală (USL) semna cea mai clară victorie în alegerile locale, la nivel național, câștigând aproape jumătate dintre primării, fotolii de consilieri locali și județeni și marea majoritate a Consiliilor Județene.

 

Totodată, victoria USL a însemnat și cea mai importantă înfrângere a PDL-ului lui Traian Băsescu.

Formată în 2011, USL a apărut la inițiativa lui Dan Voiculescu, tocmai ca un răspuns politic la regimul lui Traian Băsescu. Astfel, cu o lovitură fără precedent pe scena politică, PSD, PNL și PC și-au dat mâna și au format USL. Protocolul de înființare al Uniunii a fost semnat la Palatul Parlamentului, în februarie 2011.

În mai 2012 USL a preluat guvernarea, după căderea guvernului Ungureanu. Executivul a fost condus de Victor Ponta, până în februarie 2014, atunci când liberalii au ieșit de la guvernare, iar USL s-a rupt.

USL rămâne în istoria politicii românești drept o construcție unică, una din care au făcut parte partide cu ideologii opuse, care au lăsat deoparte neînțelegerile din trecut și au ales să lupte împreună împotriva regimului Traian Băsescu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: