Haseeb Hamayoon de 28 de ani, Yousef Syed de 20 de ani şi vărul lor Nadir Syed de 22 de ani se declarau adepţi ai ISIS, iar convorbirile şi mesajele macabre dintre ei afirmau că nu s-au dus în Siria, pentru a fi utili organizaţiei jihadiste în Occident, relatează Daily Mail.

"F… Kuffarii (cei care nu cred în Allah) şi sistemul", este unul din mesajele jihadiştilor judecaţi de instanţa britanică. "Nu există nici un loc mai bun decât statul islamic", mărturisea un altul.

Hamayoon are un paşaport pakistanez, dar a trăit în Australia şi Statele Unite ale Americii, în timp ce Yousef Syed şi Nadir Syed sunt ambii cetăţeni britanici.

În timpul procesului s-a aratăt cum cei trei tranzacţionau fotografii cu decapitările Statului Islamic, admirau ravagiile făcute în atacurile teroriste din 9/11şi batjocorind cele peste 3.000 de victime de la World Trade Center.

De asemenea, în instanţă, au fost prezentate înregistrări şi fotografii de pe telefoanele suspecţilor, care demonstrează cum îşi planificau atacul şi cum discutau despre decapitarea lui Lee Rigby, soldatul erou britanic care după ce şi-a servit ţara în Afganistan a fost ucis de fanatici islamişti, pe străzile Londrei.

Probele prezentate includ imagini un hanorac imprimat cu steagul ISIS, un banner care sărbătoreşte aşa-numitul califat al grupul terorist şi imagini în care unul din suspecţi care flutură o armă.

"Până în noiembrie 2014, inculpaţii s-au tot aprovizionat cu destule cuţite de vânătoare pentru a comite un atac", a spus instanţei procurorul de caz, Max Hill.