Primăria din Paris: 50 de milioane de euro: Primarul din Paris, Anne Hidalgo, a anunțat o contribuție a orașului de 50 de milioane de euro. De asemenea, dorește să organizeze "o importantă conferință internațională a donatorilor", cu "patronii din întreaga lume".

Regiunea Ile-de-France: 10 milioane de euro: Valérie Pécresse, președintele regiunii Ile-de-France, a promis să doneze "în următoarele zile" 10 milioane de euro "ajutor de urgență pentru a ajuta arhiepiscopia să facă prima lucrare".

LVMH și familia Arnault: 200 de milioane de euro: „Familia Arnault și LVMH, în solidaritate cu această tragedie națională, își unesc forțele pentru a reconstrui această catedrală uimitoare, un simbol al Franței, patrimoniul său și unitatea sa,“ a anunțat grupul – proprietar al „Parisien   

L'Oréal și familia Bettencourt: 200 de milioane de euro:  Bettencourt Meyers moştenitoarea gigantului de cosmetice la nivel mondial a anunțat o donație totală de 200 de milioane de euro, din care 100 milioane de euro prin intermediul Fundației Bettencourt Schueller.  

Familia Pinault: 100 de milioane de euro: Compania de investiții a familiei Pinault, Artemis, va debloca 100 de milioane de euro . "Această tragedie îi lovește pe toți francezii. Confruntată cu o astfel de tragedie, toată lumea dorește să dea viață acestei bijuterii a patrimoniului nostru ", scrie președintele său, François-Henri Pinault. 

Total Group: 100 de milioane de euro: Total Group "face o donație specială de 100 de milioane de euro pentru reconstrucția Notre-Dame de Paris.

Bouygues: 10 milioane de euro: Vor dona zece milioane de euro din partea familiei Bouygues pentru finanțarea reconstrucției clădirii. În continuare, Bouygues Construction, care este specializată în renovarea lucrărilor de construcții civile anunţă că va ajuta la renovare, adică va oferi: materiale, personal, birouri de proiectare.

Marc Ladreit de Lacharrière: 10 milioane de euro: Suma donației de 10 milioane de euro este "pentru restaurarea turnului, simbolul catedralei" care a căzut luni mistuit de foc. 

Un cuplu american: 10 milioane de dolari: Omul de afaceri american Henry Kravis – co-fondator al companiei de investiții KKR – și soția lui Marie-Josee Kravis, care spun că sunt „îndurerați“, au anunțat într-o declarație de presă că donează 10 milioane de dolari.

 Președintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LFP), Nathalie Boy Tower: Fotbalul francez se va „mobiliza pentru a ajuta financiar la reconstruirea catedralei“, fără a preciza suma. "Acesta este un ajutor pe care îl vom aduna de la toți jucătorii din fotbalul francez", a explicat acesta.

Băncile: 15 milioane de euro: Societe Generale, o donație de 10 milioane de euro, Crédit Agricole d'Ile-de-France a anunțat că a donat deja un milion de euro, Grupul Crédit Agricole va contribui cu 4 milioane de euro, o donație globală de 5 milioane de euro pentru a participa la măsuri de urgență", CapGemini: 1 milion de euro.

Gigantul francez de calculatoare CapGemini:  un milion de euro. Departamentul Alpes-Maritimes a anunțat un ajutor de urgență de cel puțin un milion de euro.

Orașul Cannes va debloca 10.000 de euro și dorește să mobilizeze lumea cinematografiei cu ocazia următorului Festival de Film de la Cannes.

Orașul Chalon-sur-Saone (Saone-et-Loire) va oferi, de asemenea, 10.000 de euro.  Nisa, orașul Mandelieu (Alpes-Maritimes) anunță că va participa cu donaţii, orașul Faymont (Haute-Saône). Alte comunități din Franța au decis să urmeze mișcarea.  

Un oraș din Ungaria: 10.000 de euro: Orașul maghiar Szeged, situat  la 160 de km de Budapesta, a anunțat astăzi o donație de 10.000 de euro. Regele Krindjabo a promis, de asemenea, o "donație", fără a preciza nici o sumă.

Mai mult de 2 milioane de dolari deja ridicate de Fundația Heritage: Încă de luni noaptea, a anunțat un apel pentru donaţii. Marți la prânz, Heritage Foundation , organismul responsabil pentru protejarea și valorificarea patrimoniului francez, scrie pe site -ul său că a colectat deja „2000000“ . De luni noaptea, platforma a răspuns multor utilizatori Twitter, asigurându-se că "totul este sub control" cu privire la destinația fondurilor, notează leparisien.

 

Alpes-Maritimes
200 M€
LVMH – Bernard Arnault
200 M€
L'Oréal – Famille Bettencourt
100 M€
Artemis – Famille Pinault
100 M€
Fondation Total
50 M€
Mairie de Paris
10 M€
Région Ile de France
10 M€
Bouygues
10 M€
Fimalac – Marc Ladreit de Lacharrière
8,8 M€
Henry et Marie-Josée Kravis
5 M€
Crédit Agricole
2 M€
Auvergne-Rhône-Alpes
1,5 M€
Occitanie
1 M€
Haute-Garonne
1 M€
CapGemini
1 M€
 

Te-ar putea interesa și: