Evenimentul Zilei > International > Norvegia răpește copilul unei americance. Îi schimbă numele pentru a-l ascunde de ea
Norvegia răpește copilul unei americance. Îi schimbă numele pentru a-l ascunde de ea

Norvegia răpește copilul unei americance. Îi schimbă numele pentru a-l ascunde de ea

Amy Jacobsen locuia în Norvegia cu fiul ei Tyler, în vârstă de 19 luni, când serviciile de protecție a copilului i-a luat copilul. Nu l-a mai văzut de ani de zile, dar nu renunță la luptă pentru a-l recupera.

Potrivit sursei citate, părinților nu li s-a comunicat unde se află Tyler. „De fapt, Barnevernet i-a schimbat numele de două ori pentru a se asigura că părinții lui nu vor afla unde este”.

În continuare, se arată că ambasada Statelor Unite din Norvegia nu a fost deloc cooperantă, comunicând că Amy „trebuie să se supună regulilor și legilor norvegiene”.

CEDO a rămas singura șansă pentru Amy de a-și recupera copilul. La ora actuală, CEDO are în lucru aproximativ 30 de cazuri similare, Norvegia fiind deja condamnată pentru un caz similar.

„Abuzul evident de putere afișat de Barnevernet este, din păcate, prea comun în toată Europa de Nord. Nu doar Norvegia, dar și Suedia, Finlanda și alte țări scandinave răpesc practic copiii de la părinții lor, adesea din motive absurde. Acțiunile de luare a copiilor în Norvegia au crescut cu 70% în ultimii”, notează publicația citată.

 

 

foto: Facebook/tribuna.u.s.

PAGINA ANTERIOARA

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: