Evenimentul Zilei > Politica > Norocul ți-l face partidul cu mâna lui: Nepoata arătoasă a unui ex-ministru PNL, funcție importantă în Ministerul Dezvoltării. FOTO
Norocul ți-l face partidul cu mâna lui: Nepoata arătoasă a unui ex-ministru PNL, funcție importantă în Ministerul Dezvoltării. FOTO

Norocul ți-l face partidul cu mâna lui: Nepoata arătoasă a unui ex-ministru PNL, funcție importantă în Ministerul Dezvoltării. FOTO

Se pare că fostul ministru PNL Ion Ștefan, care a condus Ministerul Dezvoltării, a asigurat funcții călduțe la stat membrilor familiei sale. Nepoata lui Ion Ștefan, poreclit „Grindă”, a primit, recent, postul de consilieră la Ministerul Dezvoltării. Este vorba despre Ioana Ștefan, care deține și funcția de consilier la cabinetul secretarului de stat Nicu Tănase. Părinților fetei le-au fost asigurate, de asemenea, funcții pe vremea când liberalul era ministru.

Cine este noua consilieră de la Ministerul Dezvoltării

Ioana Ștefan este noua consilieră de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, condus de oficialul Cseke Attila. Tânăra provine din Milcov, județul Vrancea, și a absolvit Facultatea de Relații Economice Internaționale.

În prezent, Ioana Ștefan studiază în cadrul unui masterat la SNSPA și activează ca și consilieră în cabinetul secretarului de stat Nicu Tănase. Liderul PNL Focșani a adus-o pe nepoata lui Ion Ștefan și la Ministerul Dezvoltării.

În perioada în care s-au impus foarte multe restricții în România, tânăra a postat fotografii din mai multe locații exotice. Maldive, Santorini și Barcelona sunt doar câteva dintre ele.

Funcții călduțe la stat pentru membrii familiei lui Ion Ștefan

Părinții Ioanei Ștefan au primit și ei posturi călduțe la stat pe vremea când Ion Ștefan era ministru al Dezvoltării în Guvernul Ludovic Orban. Tatăl Ioanei, verișor al fostului ministru, a fost angajat la Centrul de rachete antigrindină, iar mama sa, Dorina Ștefan, a fost numită directoare la APIA.

Monitorul de Vrancea a comentat numărul uriaș de rude ale fostului ministru Ion Ștefan, aflate într-o astfel de situație: „Pe când număra rudele și acoliții angajați de „Grindă”, Berbece și alții de-alde ei prin instituții publice, presa trecuse de 50 de astfel de lipitori. Se pare că n-a fost suficient pentru „Grindă” și compania, încă mai sunt găuri. De astupat. La stat”.

Ministru al Dezvoltării în Guvernul Ludovic Orban, Ion Ştefan, a fost implicat în trecut într-un scandal. El a recunoscut că nu şi-a plătit impozitele la casa de 900 de mp din Focşani, despre care spune că nu o recomandă nimănui, pentru că este prea mare.

Ion Ștefan nu recomandă locuințe mari tinerilor

Amintim că ex-ministrul Ion Ștefan a fost implicat, în anul 2020, într-un scandal referitor la neplata impozitelor pentru o locuință de 910 de metri pătrați din Focșani. Fostul șef de la Ministerul Dezvoltării mai deține, pe lângă această proprietate, o altă casă de 130 de metri pătrați într-o comună din Iași.

Anul trecut, fostul ministru Ion Ștefan nu recomanda tinerilor să-și ia case atât de mari. „Eu sunt primul care spune că este o casă mare şi nu o recomand nici tinerilor, nici celor care doresc să îşi facă o casă acuma, să nu îşi facă aşa ceva. 120 mp, 130 mp, 140 mp cu garaj cu tot. E greu să ajungi dintr-o parte în alta, dacă uiţi telefonul la parter ai o problemă. Eee, cam aşa stau lucrurile”, a declarat Ion Ștefan în anul 2020.