Evenimentul Zilei > Actualitate > Noroc chior pentru PSD. Alegerile sunt ca și câștigate
Noroc chior pentru PSD. Alegerile sunt ca și câștigate

Noroc chior pentru PSD. Alegerile sunt ca și câștigate

PSD a câștigat deja alegerile la trei primări. actualii edili fiind singurii care candidează.

Caz uluitor. În trei localități din județul Buzău se cunosc deja numele celor care vor conduce pentru următorii patru ani destinele locuitorilor. Este vorba despre comunele Chilii, Bisoca şi Valea Salciei. Actualii primari din partea PSD sunt singurii care s-au înscris în cursa pentru a câștiga un mandat de edil .

„În comunele unde nu există decât un singur candidat, nu ar mai trebui organizate alegeri ”

Marian Muşat este preşedinte al filialei buzoiene al Asociaţiei Comunelor din România. Acesta a susţinut în urmă cu patru ani, când s-a aflat pentru a două oară în situaţia de a candida singur, că în comunele unde nu există decât un singur candidat nu ar mai trebui organizate alegeri.

El consideră că astfel se fac economii substanţiale, argumentând că un singur vot valabil exprimat ar fi suficient pentru ocuparea postului.

În comuna Chilii, Sorin Zaman este primar din anul 2018, iar în Bisoca, Florin Stemate intră în cursa pentru a două oară din partea PSD Buzău. Florin Stemate a câştigat mandatul de primar ca independent în 2016.

Nu este o situație singulară când PSD Buzău câștigă primării chiar înainte de ziua în care au loc alegerile locale. Şi în anul 2016 au fost înregistrate două astfel de cazuri în comunele Valea Salciei unde a fost ales primar Marian Muşat şi în comuna Pănătău unde a fost ales Nicolae Stoica, potrivit antena3.ro.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: