Evenimentul Zilei > International > Kim Jong-Un a mai găsit o modalitate de terorizare a populației. Sunt condamnați la muncă silnică dacă nu respectă restricțiile
Kim Jong-Un a mai găsit o modalitate de terorizare a populației. Sunt condamnați la muncă silnică dacă nu respectă restricțiile

Kim Jong-Un a mai găsit o modalitate de terorizare a populației. Sunt condamnați la muncă silnică dacă nu respectă restricțiile

Coreea de Nord urmează să impună munca silnică ca sancțiune pentru persoanele care nu respectă restricțiile COVID-19. Măsura stabilită de autorități are ca scop limitarea răspândirii coronavirusului în teritoriu, deși oficialii spun că nu au înregistrat cazuri de infectare, însă au intensificat controalele.

Persoanele care se întâlnesc în diverse locuri și iau masa într-un grup mai mare de trei membri vor fi supuse muncii silnice, potrivit Radio Free Asia, care citează mai multe surse. Măsura pe care Coreea de Nord urmează să o impună are la bază încercarea de a monitoriza și de a limita răspândirea coronavirusului.

Autoritățile au transmis că nu au înregistrat cazuri de infectare, punctând, însă, că virusul se răspândește în zone izolate din teritoriu. Astfel, granița cu China a fost închisă, iar trupurile persoanelor decedate din cauza coronavirusului au fost incinerate.

Guvernul din Coreea de Nord va sancționa persoanele care nu respectă restricțiile, supunându-i la muncă forțată

Guvernul lui Kim Jong-un a transmis că dacă mai mult de patru persoane vor servi masa împreună și vor încălca restricțiile impuse pe fondul pandemiei de coronavirus, vor fi sancționate cu munca forțată. Excepție de la noua regulă fac familiile cu mai mulți membri.

„Dacă patru sau mai multe persoane, cu excepția rudelor apropiate, se adună în aceste zile pentru a mânca sau a bea, chiar dacă sunt rude, autoritățile de control al bolii îi vor trimite într-un centru de muncă disciplinară pentru încălcarea carantinei coronavirusului”, a transmis un cetățean din provincia South Pyongan, din apropiere de capitala Phenian, pentru RFA.

„A existat un ordin din partea autorităților centrale de control a bolilor de a lua măsuri preventive împotriva variantelor de coronavirus”, a mai spus aceeași persoană, sub protecția anonimatului.

Nunțile și înmormântările, interzise în Coreea de Nord

Nunțile și înmormântările nu vor mai fi permise în Coreea de Nord. Cetățeanul care a oferit presei declarațiile anterioare a mai relatat și cazul unui bărbat din Songchon, sancționat pentru că, în luna iulie, a organizat nunta fiului său, acasă.

„El a fost amendat cu o sumă mare de bani în loc să meargă la centrul de muncă disciplinară”, a declarat sursa citată.

Nunțile, înmormântările, precum și alte evenimente au fost interzise în Coreea de Nord de la începutul pandemiei, însă nu toate măsurile dispuse de Guvernul lui Kim Jong-un reușesc să depășească granițele teritoriului, notează sursa citată.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: