Evenimentul Zilei > Actualitate > Noile minuni ale lumii
Noile minuni ale lumii

Noile minuni ale lumii

Vechea asezare incasa de la Machu Picchu ar putea deveni una dintre cele sapte noi minuni ale lumii. Fundatia "The New7Wonders", care ca acorda sapte premii celor mai indragite locatii, a fost initiata de aventurierul elvetian Bernard Weber, cu scopul de a proteja comorile umanitatii.

Asezarea a fost construita de incasi in 1460, dar a fost abandonata pentru trei secole, dupa cucerirea sa de catre spanioli. Abia in 1911, arheologul american Hiram Bingham a redescoperit regiunea care acum atrage milioane de vizitatori anual.

Site-ul de la Machu Picchu se afla pentru moment in topul preferintelor turistilor, alaturi de Turnul Eiffel si Catedrala "Sfantul Vasile" din Moscova.

Dincolo de imensa miza  turistica, conceptul de noi minuni ale lumii are rolul de a oferi perioadei medievale si modernitatii o sansa in fata minunilor lumii antice, care mai sunt "reprezentate" doar de Piramida lui Keops. Celalalte sase minuni ale lumii nu au mai rezistat pana astazi. Gradinile suspendate ale Semiramidei,  templul zeitei Artemis din Efes, statuia lui Zeus din Olympia, mausoleul din Halicarnas, Colosul din Rhodos si farul din Alexandria au pierit in timp, lasand lumii moderne doar misterul construirii lor.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: