Noi tensiuni în Învățământ. Elevi și părinți, în pragul revoltei

Noi tensiuni în Învățământ. Elevi și părinți, în pragul revoltei

Scandal la un liceu din Eforie unde Inspectoratul Școlar Județean Constanța a trimis o echipă de control pentru a verifica o sesizare în care o asociație de elevi susține că mai mulți profesori din școală refuză să predea cursurile online.

Sancțiuni pentru profesorii care refuză predarea online

Profesorii care nu au au predat orele in sistem online, privându-i pe elevi de cunoștințe, pot fi sancționați, potrivit inspectorului general a ISJ Constanța, Sorin Mihai: „Penalizarea este, în primul rând, aceea prin care profesorii sunt salarizați: nu ții o ora, nu ești plătit. În plus, liceul Carmen Sylva este organizat online pe o platfomă care dă posibilitatea ca tot ce înseamnă înregistrarea activității să se raporteze către director, către  cei care administrează platforma educațională respectivă și putem să spunem că avem confirmări ale celor sesizate”.

Directorul Liceului Teoretic „Carmen Sylva”, Cerasela Cozos, îl contrazice, însă, pe inspectorul general școlar. La fel, pe elevi și părinți. „Nu este adevărat. Platforma scolii este Moodle, iar jurnalele de activitate ale profesorilor, generate automat de platforma, sunt dovada clara ca toate cadrele didactice fac ore on-line sincron, asincron si mixt”, a transmis, ea, pentru EVZ.

Ne puteți urmări și pe Google News

Elevii consideră că atitudinea profesorilor care refuză predarea în mediul online este inacceptabilă. „Vorbim aici de profesori care sunt obligați, atât din punct de vedere moral, cât și din punct de vedere legal, să facă ore online așa cum ar trebui, prin video conferințe și prințr-un act participativ al elevului la ora de curs. Atât prin metodologia de organizare a orelor online, aprobată prin ordin de ministru, cât și prin modificarea fișei postului cadrului didactic”, spune Silviu Morcan, președintele CJE Constanța.

Consiliul Județean al Elevilor susține că un profesor care, pur și simplu, refuză să facă orele online, deși scenariul școlii impune acest lucru, are două opțiuni: fie își solicită concediu fără plată până la sfârșitul pandemiei, fie își dă demisia din învățământ.