Evenimentul Zilei > International > Noi și pesta porcină. Bulgarii uită că turiștii români îi scot din foame
Noi și pesta porcină. Bulgarii uită că turiștii români îi scot din foame

Noi și pesta porcină. Bulgarii uită că turiștii români îi scot din foame

Ministerul de Externe reacţionează sâmbătă, în contextul declaraţiilor premierului bulgar Boiko Borisov, potrivit căruia turiştii români împrăştie pesta porcină, spunând că aceste afirmaţii sunt dezamăgitoare, românii fiind cei care contribuie la PIB-ul Bulgariei.

MAE reacţionează, după ce premierul bulgar a spus că românii împrăştie pesta porcină

„Dincolo de argumentele tehnice ce vor fi oferite de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor pentru a răspunde la afirmaţiile nefericite ale premierului Bulgariei, Boiko Borisov, nu putem să nu ne manifestăm surprinderea şi dezamăgirea pentru modul în care premierul bulgar s-a referit la turiştii români, mai ales în condiţiile în care acestia contribuie substanţial la PIB-ul Bulgariei”, se arată în postarea MAE, pe Facebook.

Reacţia MAE vine în contextul în care premierul bulgar, Boiko Borisov, a declarat recent că turiştii români sunt principalii vinovaţi de răspândirea virusului pestei porcine.

„Sunt convins că pesta porcină a fost adusă de turiştii români. 57.000 de maşini trec din România zilnic pe podul peste Dunăre. Turiştii vin, mănâncă, aruncă. Nu avem ce să face „, a spus Borisov, potrivit ziarului local „Sega”.

Zeci de mii de români aleg, în fiecare vară, staţiunile din Bulgaria.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: