Evenimentul Zilei > Actualitate > Noi reguli transmise de Ministrul Educaţiei. Când intră școlile în online și ce trebuie să respecte elevii
Noi reguli transmise de Ministrul Educaţiei. Când intră școlile în online și ce trebuie să respecte elevii

Noi reguli transmise de Ministrul Educaţiei. Când intră școlile în online și ce trebuie să respecte elevii

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că dacă vineri rata de infectare cu COVID-19 sare de şase la mie, începând de luni şcolile vor susţine cursurile online. Acesta a transmis că nu este încântat de această decizie, dar este o măsură de protecție.

„Colegii mei au centralizat în Ministerul Educaţiei petiţiile primite astăzi: 183 de petiţii (părinţi, profesori) pentru trecerea şcolii în online, 175 de petiţii pentru păstrarea şcolilor deschise cu prezenţă fizică. (…) Sunt foarte multe propuneri antagonice. Unii vor să se închidă odată cu atingerea pragului de şase la mie, sunt foarte speriaţi. (…) Alţii vor să rămână deschise şi după şase la mie. (…) În Bucureşti, spre exemplu, unde astăzi avem 5,57, în Cluj avem 5,59, sunt foarte aproape de şase la mie – ziua de referinţă este vineri – dacă vineri se depăşeşte şase la mie, după regulile de astăzi, seara, la momentul la care vorbim, şcolile intră în online, cu excepţia şcolilor speciale.

Creşele şi grădiniţele rămân însă deschise cu prezenţă fizică. (…) Până vineri ar trebui să ne decidem într-un fel şi va trebui ca deciziile luate să fie sustenabile din perspectivă legală. Adică să fie bazate pe legislaţie primară. (…) Acum, ne întrebăm cu toţii cum am ales această limită de şase la mie. (…) În momentul în care s-a stabilit acel prag de şase la mie, multă lume a fost convinsă că nu ne vom mai apropia vreodată de el”, a spus Cîmpeanu marţi seara la Digi 24.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației
Ministrul Educației nu este încântat de școala online

„Dacă până vineri se va consolida un numitor comun bazat pe experienţa celor cu competenţă medicală… mai puţin contează ce ne dorim noi, cei din Educaţie, că dacă m-ar întreba pe mine, separat de orice, aş spune: da, vreau să fac orice ca să fie şcolile deschise cu prezenţă fizică. Doar că nu este determinant punctul meu de vedere, pentru că nu am competenţe medicale, epidemiologice cu atât mai puţin”, a precizat reprezentantul Ministerului Educaţiei.

Părinții nu vor își testeze copiii

„Sunt foarte trist. Tocmai ce am aflat răspunsul la un sondaj într-o şcoală din Bucureşti în care 99% dintre părinţi au spus că nu sunt de acord cu testele, fie ele cu extract nazal, faringian sau extract din salivă”, a mai declarat acesta. sursa Agerpress

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: