Evenimentul Zilei > Social > Noi reguli implementate de Austria. Schimbări importante pentru cei care vor să călătoarească
Noi reguli implementate de Austria. Schimbări importante pentru cei care vor să călătoarească

Noi reguli implementate de Austria. Schimbări importante pentru cei care vor să călătoarească

Din luna august există câteva schimbări importante care au loc la deplasările în Austria. De la testele PCR obligatorii pentru cei care se întorc din călătorii, la noile cerințe pentru cărțile de identitate.

Astfel, de marți, 3 august, călătorii care se întorc în Austria din Olanda, Spania și Cipru vor trebui să prezinte un test PCR negativ la sosire.

Persoane complet vaccinate și recuperate – adică persoanele care au avut virusul recent și care și-au revenit – cu cel puțin o vaccinare sunt excluse.

Călătorii care nu au un test PCR negativ, nu sunt vaccinați sau recuperați vor trebui să facă un test PCR la aeroport.

În Austria, se anunță controale stricte în localuri și restaurante și amendă 90 de euro pentru nerespectarea „regulilor 3G”

Ministrul Sănătății, Wolfgang Mückstein, a declarat: „Aproximativ o treime din noile infecții sunt contactate în călătoriile, iar numeroase infecții sunt răspândite de persoanele care se întorc în călătorie”.

Noua regulă se aplică cetățenilor și rezidenților austrieci, precum și persoanelor care sunt cetățeni sau rezidenți din alte țări.

Două doze de vaccin Covid-19 pentru regulile 3G

De duminică 15 august, regula 3G (testată, vaccinată sau recuperată) din Austria se schimbă.

De la această dată, doar vaccinarea coompletă va fi acceptată ca dovadă a 3G-urilor.

Aceasta înseamnă că trebuie administrate două doze de vaccin AstraZeneca, Pfizer sau Moderna înainte ca certificatul de vaccinare să poată fi utilizat pentru 3G. Data de valabilitate a certificatului este data celei de-a doua doze.

Pentru cei care primesc vaccinul Johnson & Johnson, certificatul este valabil la 22 de zile după administrarea dozei.

Regula 3G este necesară în prezent pentru a accesa anumite locuri din Austria, cum ar fi baruri și restaurante, precum și pentru călătoriile în străinătate.

Cerință de amprentă digitală pentru cărțile de identitate
Noua cerință extrem de controversată privind amprentele digitale pentru cărțile de identitate din Austria intră în vigoare de luni, 2 august.

Înseamnă că toate cardurile noi emise de la această dată vor conține un cip cu două amprente.

Noua regulă este obligatorie, dar vechile cărți de identitate rămân valabile până la data expirării lor.

Reforma este o cerință a UE cu scopul de a combate frauda de identitate, dar această acțiune a fost criticată de grupurile de protecție a datelor.

Călătoriile în Marea Britanie devin mai simple

Pentru cetățenii britanici care locuiesc în Austria, anunțul că persoanele complet vaccinate pot călători în Marea Britanie fără să mai fie nevoiți să intre în carantină este vestea pe care au așteptat-o.

Noua măsură se aplică țărilor cu listă de chihlimbar (așa cum este definită de guvernul britanic) – inclusiv Austriei.

De luni, 2 august, persoanele care sosesc în Marea Britanie din țări de “chihlimbar” vor trebui să prezinte dovada vaccinării complete pentru a evita o carantină de 10 zile, anunță ziarulromanesc.at.

Cu toate acestea, călătorii vor trebui să prezinte un test Covid-19 negativ la sosire și să facă un alt test în ziua a doua.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: