Evenimentul Zilei > Politica > Noi probleme pentru premier. Florin Cîțu huiduit, în plină stradă, la Iași. Ce le-a răspuns contestatarilor
Noi probleme pentru premier. Florin Cîțu huiduit, în plină stradă, la Iași. Ce le-a răspuns contestatarilor

Noi probleme pentru premier. Florin Cîțu huiduit, în plină stradă, la Iași. Ce le-a răspuns contestatarilor

Premierul Florin Cîțu a fost huiduit, vineri, în plină stradă, în Moldova, înainte de a-și prezenta moţiunea cu care candidează pentru preşedinţia PNL în faţa Colegiul Director al filialei din Iaşi.

În plin scandal politic, primul ministru se confruntă cu noi probleme. Potrivit România TV, Cîțu a fost întâmpinat la Iași de un grup de persoane care l-au huiduit și admonestat, cerându-i să își dea demisia.

El a răspuns că cetățenii vor vedea un alt partid, PNL, după data de 25 septembrie, dată la care sunt alegerile la liberali.

Cîțu, dezamăgit de USR PLUS

Florin Cîțu a cerut membrilor USR PLUS să se dezică de acțiunile liderilor lor, după scandalul de joi din Parlament: „sunt sigur că între membrii USR sunt oameni care nu cred că violența este un mod prin care să-ți impui punctul de vedere”.

„Eu credeam că suntem la masă cu un partid pro-european, un partid care nu susține violența de niciun fel. Din păcate se pare că m-am înșelat”, a afirmat Florin Cîțu.

La Iași, premierul și-a manifestat, vineri, încrederea că Banca Naţională a României va interveni pentru a „tempera dinamica inflaţiei”, după ce rata inflaţiei pe luna august a fost de 5,3%.

El a declarat, la Iaşi, că investiţiile nete în economie au crescut faţă de anul trecut cu 10%, exprimându-şi încrederea că politica fiscală şi cea monetară vor determina o scădere a inflaţiei.

„Vedem această creştere a preţurilor în special la produsele alimentare. M-am uitat la cifre în această dimineaţă. Acolo este dinamica cea mai mare, la produsele alimentare. La produsele nealimentare este o creştere de 3%. Am încredere că Banca Naţională va găsi soluţia pentru a tempera dinamica inflaţiei, dar tot astăzi avem şi o veste bună: investiţiile nete în economie au crescut faţă de anul trecut, când am avut investiţii record, au crescut cu 10% în primul semestru sau cu 12% în trimestrul doi, ceea ce înseamnă că strategia noastră de a investi în economie, de a creşte veniturile, funcţionează şi cred că politica fiscală pe care noi o implementăm, împreună cu politica monetară, care sigur va duce la reducerea dinamicii inflaţiei va da rezultate bune în perioada imediat următoare”, a conchis Cîţu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: