Din ultima parte dezvăluită de Cătălin Tolontan, pe tolo.ro, adevăratele cifre ale afacerii lui Dan Condrea erau mult mai mari decât se arată în documentele făcute publice de Ministerul Sănătăţii. Se pare că cifrele afacerilor tuturor firmelor care distribuiau dezinfectanţi în România erau aproape duble faţă de tabelul dat publicităţii de la Ministerul Sănătăţii.

 

Din sursele jurnaliştilor, se pare că valoarea achiziţiilor Al Carina SRL era de aprox 40 de milioane de lei, şi nu de 10, aşa cum se arată în primul document.

Iar surpriza apare şi în cazul Hexi Pharma, a cărei valoare este acum de 23 de milioane de lei. Şi nu de 7,9, aşa cum se ştia iniţial.

Diferenţa se pare că vine din codurile CPV folosite de către Dan Condrea pentru livrarea de dezinfectanţi spitalelor din România. Sunt 86 de coduri diferite. Ele au fost folosite de către firmele și spitalele sau unitățile militare sau penitenciarele care au cumpărat acelaşi lucru: dezinfectanţi.

Ba mai mult, datorită codurilor diferite, ele pot fi depistate printr-o căutare manuală în SEAP. Dar lipsesc din raportarea Ministerului Sănătății.

2.900 de contracte ar fi câştigat Hexi Pharma conform Agenţiei Digitale (SEAP) în 2011-2015. Dar de fapt, numărul real al contractelor este de 9.000 în aceeaşi perioadă.

 

Iar codurile CPV sunt foarte multe folosite diferit. 52 dintre cele 86 de coduri folosite de către Hexi Pharma nu sunt specific pieţei de dezinfectanţi şi nu sunt folosite de ceilalţi competitor. Aşadar, Dan Condrea avea parte de un tratament deferenţiat.