Evenimentul Zilei > International > Noi imagini cu Emmanuel Macron pălmuit. Și alte personalități ale Franței au trecut prin astfel de momente
Noi imagini cu Emmanuel Macron pălmuit. Și alte personalități ale Franței au trecut prin astfel de momente

Noi imagini cu Emmanuel Macron pălmuit. Și alte personalități ale Franței au trecut prin astfel de momente

Au apărut noi imagini. Președintele Franței, Emmanuel Macron, a fost pălmuit marți de un bărbat, în timpul unei vizite în regiunea Drome, din sud-estul țării. Liderul francez se afla într-un turneu electoral.

Un cetățean furios, despre care s-a spus că ar face parte din gruparea „Vestelor Galbene” l-a lovit cu palma în figura pe liderul de la Elysee. Două persoane au fost arestate în urma incidentului.

Incidentul a avut loc chiar în momentul în care președintele francez s-a apropiat de mulțimea strânsă în spatele unui gard de protecție, pentru a da mâna cu oamenii. În acel moment, unul din oamenii care participau la eveniment s-a repezit și l-a lovit pe Macron.

Președintele francez a fost îndepărtat imediat de garda sa de corp, în timp ce persoana recalcitrantă a fost imediat imobilizată de forțele de ordine.

„Totul este bine. Trebuie să relativizăm acest incident care este, cred, un fapt izolat. Nu trebuie ca acest lucru să eclipseze restul subiectelor atât de importante care afectează vieţile multor oameni”, a declarat după incident Emmanuel Macron.

Macron nu este primul demnitar francez brutalizat în public

Emmanuel Macron nu este prima personalitate marcantă a Franței care care trece print-o astfel de situație penibilă. Fostul președinte, Nicolas Sarkozy, a fost îmbrâncit în timpul unei vizite oficiale.

Fostul președinte, Nicolas Sarkozy, a fost îmbrâncit în timpul unei vizite oficiale.

Și fostul premier Manuel Valls a fost eroul nefericit al unor astfel de violențe. În 2017, a primit o palmă de la un tânăr de 18 ani, în timpul unui miting din cadrul alegerilor.

Reacțiile din online nu au întârziat să apară. Liga Drepturilor Omului a numit gestul „O palmă peste fața democrației”. Și Jordan Bardella, membru în Parlamentul European, a spus că un astfel de gest este inacceptabil într-o democrație.

Și premierul Franței, Jean Castex, a reacționat și el. „Democrația nu înseamnă niciodată violență, agresiune verbală și cu atât mai puțin fizică”, a spus el.

Macron a trecut repede peste ce i s-a întâmplat și a trecut la următorul punct al vizitei, întâlnirea cu bucătarii francezi.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: