Evenimentul Zilei > EVZ Special > Noi dezvăluiri în celebrul caz Jeffrey Epstein. Nimeni nu ar trebui să fie liniștit, miliardarul a păstrat probe pentru șantaj
Noi dezvăluiri în celebrul caz Jeffrey Epstein. Nimeni nu ar trebui să fie liniștit, miliardarul a păstrat probe pentru șantaj

Noi dezvăluiri în celebrul caz Jeffrey Epstein. Nimeni nu ar trebui să fie liniștit, miliardarul a păstrat probe pentru șantaj

O femeie care a avut legături cu miliardarul dezvăluie că Epstein și asociații săi au păstrat dosare cu victimele pentru a le șantaja la un moment dat.
Balerina susține că o firmă de consultanță financiară care are legături strânse cu Jeffrey Epstein a păstrat dosare cu victimele,  și că ea a fost împrumutată ​​prietenilor importanți, conform noilor acte judiciare.

Priscilla Doe, balerină din New York, care spune că Epstein a abuzat-o între anii 2006-2012, vine cu acuzații tulburătoare împotriva unei entități corporatiste misterioase cunoscută sub numele de HBRK Associates Inc. Firma a fost odată înregistrată de Richard Kahn, contabilul lui Epstein și coexecutor al averii sale de aproximativ 210 milioane de dolari.

Potrivit unei plângeri depuse săptămâna trecută, Epstein a forțat balerina să facă masaj unor personalități celebre și „cel puțin unul dintre acești prieteni a informat-o că are permisiunea lui Epstein să facă ceea ce dorea cu ea”.

Procesul reluat al lui Doe vine în urma respingerii unei oferte de soluționare din Programul de compensare a victimelor Epstein

Avocatul ei, Brad Edwards, a confirmat că Doe a refuzat oferta fondului, dar nu a comentat plângerea. Cu toate acestea, un avocat al lui Epstein a respins cererile lui Doe. „Noile acuzații împotriva domnului Kahn și HBRK sunt complet inexacte”, a declarat Daniel Weiner, un avocat care reprezintă interesele averii lui Epstein. „Nici domnul Kahn, nici altcineva de la HBRK nu au forțat, constrâns sau amenințat pe nimeni în niciun fel. Nu are sens să afirmați că oamenii care au lucrat pentru domnul Epstein știau de activitățile sale private – inclusiv interacțiunile sexuale sau de altă natură între domnul Epstein și femeile care au lucrat pentru el sau, s-au asociat cu el – pur și simplu pentru că s-au ocupat de unele servicii financiare și administrative ”, a spus Weiner.

În plângerea lui Doe se arată că angajații de la HBRK au contribuit la facilitarea abuzurilor lui Epstein

Se mai arată că HBRK ar fi avertizat femeile „prin e-mail sau prin alte mijloace de comunicare, cât de puternic și bogat era Jeffrey Epstein” și că „au dosare cu toate persoanele implicate” pentru a le împiedica să coopereze cu poliția sau în procesele civile împotriva Epstein și a traficului de persoane.

„Angajații HBRK știau sau ar fi trebuit să știe că Jeffrey Epstein era un agresor sexual în serie”, se arată în plângere. „Acei indivizi au jucat roluri clare în facilitarea abuzului sexual al lui Epstein”.

În plângere se mai spune că angajații HBRK – precum și entitățile legate de Epstein NES, Financial Trust Company și Florida Science Foundation – au aranjat transportul lui Doe în Florida, unde a fost abuzată de Epstein. La momentul acestui presupus abuz, în 2008 și 2009, Epstein ispășea o pedeapsă cu închisoarea la domiciliu, mai precis la clubul din Palm Beach.

Ce se știe despre HBRK şi cui aparţine

Nu este clar la ce angajați HBRK se referă procesul deoarece titlul firmei pare să fie derivat din inițialele contabililor lui Epstein, Harry Beller și Richard Kahn.

Doe era o dansatoare în vârstă de 22 de ani, când un recrutor a adus-o la Epstein în 2006. Ea spune că, de ani de zile, a fost forțată să facă sex cu Epstein și asociații săi la conacele sale din Florida, New York, New Mexico și SUA Insulele Virgine. Tot ea mai spune că la un moment dat, Epstein ar fi forțat-o să servească aperitive la o petrecere privată cu celebrul actor şi prieten Woody Allen.

În documentele depuse în instanță ea a mai adăugat un alt detaliu deranjant: Epstein „a umilit-o îndrumând-o să stea pe podeaua cinematografului și să-i maseze picioarele în timpul unui film”, scrie thedailybeast
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: EVZ Special, International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: