Protagonistul acestei întâmplări ciudate este medicul Sorin Constantin Păun, soțul consilierului prezidențial Diana Loreta Păun. Chirurgul Păun este acuzat de colegii săi că și-a înțepat cu un bisturiu, folosit pentru operarea unui bolnav, infectat cu virusul hepatic C, alți doi colegi.

Incidentul cu pricina ar fi avut loc într-o sală de operație, în data de 6 martie 2020.

”În cadrul intervenției chirurgicale asupra pacientei D.Ioana (86 ani, internată în data de 3 martie 2020, cu diagnosticul ***), dr. Păun Sorin Constantin a înțepat în mod deliberat, într-un acces de furie, pe dr. Manolescu Ștefania și apoi pe dr. Gașpar Bogdan, martori la această agresiune fiind medicii prezenți în sala de operație (echipa anestezico-chirurgicală) și personalul auxiliar.

În urma agresiunii fizice deliberate, dr. Manolescu Ștefania a mai rămas în sala de operație câteva minute, după care a fost datăp afară de către dr. Păun Sorin Constantin. Aceasta a părăsit sala de operație și a mers la Direcția Spitalului, unde a depus o reclamație”.

”Aspectul deosebit de grav al incidentului derivă și din faptul că la analizele recoltate la cererea dr. Manolescu Ștefania și dr. Gașpar Bogdan s-a constatat că pacienta este infectată cu virus hepatic C, afecțiune deosebit de gravă și cu mare potențial de contagiozitate, care pune în pericol sănătatea membrilor echipei care au fost agresați fizic, cu ruperea mănușii și plagă sângerândă la nivelul mâinii în cazul dr. Manolescu Ștefania, în contact direct cu sângele pacientei și cu traumatism prin contuzie la nivelul feței dorsale a mâinii stângi în cazul dr. Gașpar Bogdan”.

”Incidentul din data de 6 martie 2020 se încadrează ca fiind fapta de natură penală, respectiv infracțiunea de vătămare corporală gravă”, mai susțin cei 16 chirurgi.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE