Dezvăluirile privind Arhiva SIPA au declanșat un val de reacții. Aseară, două perosane cheie, Ingrid Mocanu și Mariu Oprea, au făcut dezvăluiri incredibile.
Aseară la Antena 3 în direct, Marius Oprea, fostul consilier al lui Tăriceanu, un bun cunoscător al Arhivei SIPA a spus :
Marius Oprea: Ramificațile sunt foarte diverse. Marian Ureche (fostul șef al SIPA) a colaborat cu Securitatea și cu SRI...
Mihai Gâdea: "Am o întrebare foarte importantă pentru dumneavoastră. La un moment dat apare informația că ar fi fișetele SIPA au fost sparte într-o noapte și că de acolo dispar niște documente. Aveți cea mai vagă idee cine putea s-o facă, cine putea să controleze să gestioneze o asemenea operațiune?
Marius Oprea: Doar deținători arhivei...
Mihai Gâdea: A doua întrebare foarte importantă! Danileț în ceea ce spune când se duce să vorbească la Ambasada SUA, așa cum apare în dosarul de Wikileaks, zice că a văzut în dosare, filaje, date despre relații extraconjugale și de asemenea spune că arhiva SIPA se afla în două încăperi foarte aproape de ministrul justiției și că acesta are acces la arhiva...
Marius Oprea: Ministrul Justiției avea bineînțeles acces la această arhiva, bineînțeles prin timp interpuși, prin aceea că prin ordin de ministru în numea pe cei care pot intra în această arhiva. Spargerea eu cred că ascunde altceva! Anume, distrugerea de dosare ale unor magistrați apropiați de echipa lui Traian Băsescu sau ale unor oameni care acceptaseră să colaboreze cu Binomul. Dar ceea ce cred că este la fel de important sunt dovezile care arată că s-au folosit aceste informații.
În acest moment a intervenit și Ingrid Mocanu, fost director în Ministerul Justiției.
Ingrid Mocanu: "Aceste practici s-au perpetuat și în cadrul structurilor noi, SIPA și SRI. Se adunau informații din penitenciare, dar întrebarea este dacă erau informații reale sau erau speculații care erau folosite ulterior împotriva judecătorilor și procurorilor. Am cunoștințe că se cereau denunțuri de la persoane care fuseseră trimiși în închisoare de către unii judecători. Ulterior, judecătorul în timpul procesului era chemat la o altă structură de forță și i se arăta denunțul. «Uitați, noi avem denunțul ăsta n-o să purcedem la anchetarea dumneavoastră, dar aveți grijă ce faceți nenorociții ăștia pe care doriți să achitați». Am informații primite de la judecători!