Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei, a declarat, sâmbătă, la România TV, că familia Măceșanu nu va participa la reconstituire crimelor, fiind un moment mult prea dureros.

„Va participa avocatul la această reconstituire, pentru părinți e mult prea dureros, dar avocatul cu siguranță va fi acolo. Nu avem informații clare cât va dura sau ce va cuprinde. Duminică este ziua Alexandrei. (…) E cel mai greu moment pentru familie” , a spus unchiul Alexandrei.

Cumpănașu a afirmat că familia a depus mai multe solicitări la DIICOT și în funcție de răspunsuri se vor lua deciziile în perioada care urmează.

„Am depus prin avocat mai multe cereri. Una vizează această contraexpertiză la un laborator din străinătate pentru testul ADN (…). Am cerut o suplimentare a acestui test de la INML. În funcție de procurorul de caz, dacă va refuza, vom solicita încă o expertiză, pentru că prima expertiză a durat doar două zile, foarte puțin.

Dacă acceptă, așteptăm rezultatul. Avem laboratoare în străinătate și putem trimite oricând probele. În ceea ce privește experimentul științific, am depus solicitare de mai bine de o lună la procurorul general, dar cred că a ajuns la DIICOT.

Am cerut să se facă acest experiment pentru a ne demonstra și nouă că în acel butoi, în condițiile expuse se poate arde un corp uman. Dincă nu mai știe nici cum arată Alexandra, nici cum arată Luiza, nu prea mai știe nimic, decât că le-a omorât ”, a mai spus Cumpănașu.

Surse judiciare susțin că Dincă a părăsit Arestul Central, fiind dus în Arestul Poliției Olt, pentru a participa, luni și marți, la reconstituirea faptelor.

Te-ar putea interesa și: