Ilie Manea e o partidă bună la el în sat, în localitatea Banca, din judeţul Vaslui. De când s-a aflat că iubita lui, Mirela Mariana Marangoci, a fost executată în Italia de către un fost amorez, lumea vuieşte. Lui Ilie nu-i pasă că oamenii spun că era prostituată, dansatoare sau damă de companie. Pentru el, Mirela, sau "guriţa lui", aşa cum se alintau prin sms-uri, era cea mai frumoasă şi mai harnică femeie.
Trupul tinerei a fost adus în ţară zilele trecute, iar joi a fost înmormântarea. Ilie s-a dus spăşit la îngropăciune, nu înainte să-i ceară mamei Mirelei permisiunea. Lucrurile nu-s chiar roz între ei. De când ciobanul i-a snopit fata în bătaie cu bâta, Maria Andrei îl tot ameninţă cu puşcăria. Are dovezi clare de violenţă: camerele de supraveghere din barul Mirelei au prins cum Ilie îi dădea cu o ghioagă peste tot. Cum a prins-o a şi altoit-o.
Ilie spune, însă, că nu-i băiat rău. E crescut de mic cu munca şi şi-a dorit şi el o femeie bună, "care să-l respecte şi să-l înţeleagă". Mirela se încadra în cerinţe, până când îi amintea vreunul că-i dansatoare sau, mai rău, că e curvă. Ştia şi el prea bine, ba chiar i-a spus că în barul de noapte unde lucra primea comision din consumaţia bărbaţilor pe care îi agăţa. Îşi dădea şi ea silinţa, doar aşa a ajuns să-şi construiască în satul natal o casă mare, ba şi-a deschis şi-un birt, unde, de altfel, l-a şi cunoscut pe Ilie.
La înmormântare, ciobanul n-a putut să plângă. "Mă-sa nici n-a vrut să deschidă sicriul! Pentru cine să plâng? Pentru o bucată de lemn? Ştiu eu dacă era ea acolo?", e suspicios deodată oierul. Deşi Mirela era mai mare decât el cu opt ani, între ei a fost o dragoste nebună. Îl chema în miezul nopţii la ea, Ilie se dădea ocupat la stână. "Guriţă" fierbea că trebuia să aştepte până sâmbătă, să iasă şi ei la discotecă.
Aşa cum zice ciobanul, ea i-a propus, într-o seară, să meargă împreună să se distreze la Bârlad: „«Ilie, hai să mergem să stăm şi noi bine o noapte, să mâncăm bine», aşa mi-a spus. Dar eu i-am explicat că n-am bani de hoteluri. Mi-a zis că facem juma-juma. Ne-am dus la Hotelul Moldova din Bârlad, ea şi-a luat clătite cu ciocolată, eu mi-am luat un piept de pui cu varză murată. Am stat noaptea acolo, iar dimineaţa ne-am întors la Banca, că a trebuit să mă duc la stână".
A fost o noapte de dragoste lungă. Mirela îl mai chema din când în când pe la ea, chiar dacă alţi bărbaţi din sat o invitau la cafele. Ilie ştie sigur că un poliţist din comună i-a dat târcoale femeii lui. Într-o seară, admiratorul a sunat-o. Ilie i-a răspuns şi i-a zis să nu se mai atingă de Mirela. Şi italianul care a ucis-o, Gregorio De Gennaro, îi trimitea mesaje: când o ameninţa, când o drăgălea. Într-unul din ele, De Gennaro îi cerea să joace într-un film porno "cu actori profesionişti". Într-altul, îi spunea ba "amore mio", ba "curvă".

Aparent, pe Ilie nu-l deranja că iubita lui a pozat goală. Când cineva îi amintea că a fost şi dansatoare, i se urca sângele la cap

"I-am plătit drumul la groapă. Mi-am făcut o pomană!"

Ilie s-a gândit de vreo trei ori înainte să se ducă la înmormântarea Mirelei Marangoci. Şi-a imaginat că o să iasă scandal dacă mama fetei o să-şi aducă iar aminte bătaia din bar. Frică îi era şi de babele satului, să bârfească "cum face ele". A mers la Bârlad, a luat o coroană de flori şi s-a dus acasă. "Chiar m-a sunat ve­rişoara ei şi mi-a spus să caut o maşină, dacă ştiu pe cineva, că n-au cu ce să ducă sicriul la cimitr. Am găsit o maşină şi au vrut să-mi dea bani. Le-am zis: «Lasă, să-mi fac şi eu o pomană»".
Ilie Manea ţine în mână telefonul Mirelei şi citeşte în şoaptă mesajele pe care femeia i le-a trimis cât era plecată în Italia. "Guriţa mea", "dulceaţa mea", "frumuseţea mea" şi alte alintături siropoase le umpleau ziua. Alteori, Mirela îl certa că nu-i răspunde. Ilie se scuză şi spune că era ocupat la stână, că n-avea el timp să stea toată ziua la telefoane.
Mirela Mariana Marangoci se întorsese, la sfârşitul anului trecut, în România, ca să-şi deschidă cârciumă. Îl părăsise pe biologul Gregorio De Gennaro, sătulă de scenele lui de gelozie. În ianuarie, l-a cunoscut pe Ilie. Când se înţelegeau, când ba. A bătut-o prima oară prin iarnă, când s-a dus la ea, la bar, "s-o cinstească". Au băut împreună trei sticle de "grase", a urmat a patra, a cincea şi, evident, a şasea: "La mine s-a făcut ceaţă. Nici nu ştiu de la ce ne-am luat. Am luat-o de păr şi-am împins-o în zăpadă". Mirela a început să urle şi l-a dat afară. După câteva zile, i-a spus din nou "dulceaţă" şi s-au împăcat.
Cu banii câştigaţi în Italia, Mirela şi-a deschis un bar în satul natal, administrat de mama sa, Maria Andrei. Aici l-a cunoscut pe Ilie. Tot aici s-au şi bătut

Al doilea scandal, cel cu bâta, a avut loc în luna mai, tot în bar. "Băuse un pic de coniac şi s-a luat de mine. M-a jignit. Ea a ridicat bâta la mine. I-am luat ghioaga din mână şi am început să dau, n-am mai văzut nimic, dar nici nu m-am uitat. Dar bâta nu era din lemn, era din tablă şi era goală pe dinăuntru. E şi acum la poliţie. E un pic îndoită. Vă daţi seama…cu mâna mea de cioban, dacă dădeam c-o bâtă bună, îi crăpam capul!".
ZESTRE DE CIOBAN
Logan, 500 de oi, vaci, porc, casă, tractor, greblătoare

La şase ani, Ilie Manea a rămas fără tată. A trebuit să se descurce, că n-a avut cine să-i facă zestre. A muncit de mic, tot la stână, dar "la patron". A pus deoparte ban după ban, şi-a luat prima oară două oi, apoi încă două, până a ajuns la 500. Acum, la 29 de ani, e el "patron". Are stâna lui la Banca şi şi-a angajat trei băieţi care să-l ajute. Mulge oile, ziua le paşte, seara iese în sat "la o apă minerală". Casă şi-a făcut singur, are vaci, are tractor, un porc "cât masa de mare", iar acum vrea să-şi cumpere o balotieră. Aşa cum spune, face cam 60.000 de lei pe vară din brânză, carne de oaie şi agricultură.
În sat îl ştie lumea de gospodar şi toate femeile îl vor de ginere: "Cam greu se lipeşte o fată de mine". Mirela i-a mers direct la suflet, că era experimentată şi muncitoare. Gelos nu era, deşi o curtau când poliţistul, când italianul. Ştia că Gennaro postase pe internet poze cu ea dezbrăcată. Când le-a văzut, a zâmbit în colţul gurii: "Îi plăcea să se-mbrace cu scurt, aşa. Eu n-am zis nimica. Decoltată n-am văzut-o niciodată. Şi-aşa avea ţâţele cât pumnul meu. Nu l-avea mari", regretă ciobanul.
Strâns la pungă
I-a spus de la bun început că mare lucru n-are ce să-i ofere, că şi-a muncit oasele ani de zile pentru ce are la bancă. Când ieşeau la vreo cârciumă, înţelegerea era să facă nota pe din două: "Eu nu i-am dat bani. Lumea vorbea că am dus-o la mare şi am cheltuit 100 de milioane. N-am dus-o nicăieri. Şi când îmi mai spunea: «Băi, Ilie, adu-mi un caşÂ» îi ceream banii înainte. Că eu am muncit din greu. Tot ce am, mi-am făcut din munca mea".
Anul trecut, cu două vouchere de la Remat şi 20.000 de lei, Ilie şi-a luat Logan nou, roşu. Până acum a dat de permis de patru ori, că n-a avut timp să înveţe. Promite că mai încearcă o dată, şi-aşa nu-l grăbeşte nimeni, că are şi şofer. Un prieten îl cară de colo-colo, iar sâmbăta îl lasă la discoteca din satul vecin şi-l ia acasă spre dimineaţă.

Camerele de supraveghere l-au surprins pe Ilie cum îşi ciomăgea iubita în barul ei. Ciobanul zice că era o bâtă uşoară, din tablă

Împuşcată în cap de biologul De Gennaro

Mirela Mariana Marangoci a fost ucisă, vinerea trecută, într-un apartament din Campomarino, Italia, de către fostul ei iubit, biologul Gregorio De Gennaro. Bărbatul a împuşcat-o în cap, apoi s-a sinucis trăgându-şi un glonţ în gură. Mirela plecase din România la mijlocul lunii iunie pentru a-şi recupera de la autorităţile italiene permisul de conducere, care îi fusese suspendat pentru că a fost prinsă beată la volan. Repatrierea cadavrului a avut loc miercuri, iar joi – femeia a fost înmormântată de familie.

Italianul Gregorio De Gennaro şi Mirela din Vaslui, un amor cu năbădăi, sfârşit într-o baie de sânge
<iframe width="633" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/8Nx36KDzy9o" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

CITIŢI ŞI:

  • Stripteuza Mirela, ciomăgită de ciobanul Ilie şi omorâtă de italianul Gregorio
  • Ciobanul Ilie Manea, despre stripteuza ucisă în Italia: "O băteam cu bâta şi ea îmi spunea că mă iubeşte!"