Evenimentul Zilei > Social > Noaptea minţii! Asistaţii social au ieşit în stradă! Motivul? Au fost puşi la muncă
Noaptea minţii! Asistaţii social au ieşit în stradă! Motivul? Au fost puşi la muncă

Noaptea minţii! Asistaţii social au ieşit în stradă! Motivul? Au fost puşi la muncă

Un protest inedit a fost la Ploieşti unde asistaţii social au protestat deoarece noul primar i-ar fi cooptat în programul de curăţenie generală început în oraş după alegeri.

Protestul asistaţilor social din Ploieşti s-a declanşat după ce noul primar i-ar fi chemat la curăţenie.

Câteva zeci de persoane din categoria – asistaţi social –  au ieşit în stradă, protestând în faţa sediului Primăriei Ploieşti, faţă de decizia noului edil al oraşului, Andrei Volosevici, de a-i coopta pe beneficiarii de ajutoare sociale în programul de curăţenie generală început în oraş după alegeri.

Asistaţilor social care refuză implicarea în acţiunile de curăţenie din Ploieşti li „se restrictionează” sprijinul financiar

Primarul Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, a purtat, marți, 3 noiembrie, discuții cu o parte dintre persoanele care beneficiază de venitul minim garantat, în vederea responsabilizării acestora pentru prestarea de muncă în folosul comunității locale

Andrei Volosevici le-a transmis nemulţumiţilor că dacă vor refuza să muncească le vor fi sistate plăţile, conform legii. Noul primar a decis să îi scoată la muncă, alături de angajaţii de la salubritate şi de cei de la spaţii verzi, pentru asigurarea curăţeniei generale în oraş.

Andrei Volosevici a concluzionat la finalul discuţiilor că, în cazul în care vor fi persoane beneficiare ale venitului minim garantat care vor refuza să participe la acţiunile stabilite în cadrul Programului Curăţenie generală, acestora li se va restricţiona acordarea sprijinului financiar respectiv, alocat din bugetul Municipiului Ploieşti, conform prevederilor legale în vigoare, a transmis Primăria Ploieşti într-un comunicat de presă.

Asistaţii social au aflat la sfârşitul săptămânii trecute că au fost chemaţi la muncă, în cadrul unei ample acţiuni de curăţenie demarate de municipalitate după alegerea unui nou primar.

Programul Curăţenie generală a fost demarat în condiţiile în care de mai mulţi ani municipiul Ploieşti se confruntă cu o gravă problemă în ceea ce priveşte curăţenia. Unii dintre asistaţii social au declarat că au probleme de sănătate şi că nu li se pare normal să fie scoşi la curăţenia spaţiilor publice din oraş, se arată în comunicatul publicat pe site-ul  primarph.ro.