Evenimentul Zilei > Actualitate > Producţii de Oscar la „Noaptea lungă a filmelor scurte”
Producţii de Oscar la „Noaptea lungă a filmelor scurte”

Producţii de Oscar la „Noaptea lungă a filmelor scurte”

Scurtmetrajelor câştigă teren printre cinefilii români. În această seară, Biblioteca Naţională găzduieşte "Noaptea lungă a filmelor scurte", în care producţii premiate la festivaluri ajung în Bucureşti.

Evenimentul are loc concomitent şi la Cluj, Timişoara, Braşov şi Sibiu. "Noaptea lungă a filmelor scurte" a ajuns la a patra ediţie şi aduce anul acesta pe marele ecran scurtmetrajul care a câştigat premiul Oscar, cel care a obţinut Palm d’Or, dar şi primul film interactiv realizat în România, Kiddo. În plus, seara începe cu un concert The Mono Jacks.
Printre filmele vedetă ale acestei ediţii se numără "Ţărmul/ The Shore", producţie în regia lui Terry George, care a fost recompensată cu Premiul Oscar anul acesta. Filmul spune povestea a doi prieteni a căror relatia a fost întreruptă brusc de neliniştile din Irlanda de Nord şi care se reîntâlnesc după 25 de ani.
Nu este singurul film cu premii de prestigiu la activ care vine la Noaptea lungă a filmelor scurte. Şi câştigătorul Palm d’Or de anul acesta va fi proiectat la Biblioteca Naţională în această seară. "Tăcerea", o producţie turcească, va fi proiectat în acelaşi calup, "WinnersUP", care începe la ora 22.45.
Filmul căruia spectatorii îi aleg finalul
"Kiddo", primul film interactiv realizat în România, este adus la evenimentul de noapte ShortsUP. "Mă bucură foarte mult prezenţa ‘Kiddo’ în programul ShortsUP, eveniment în care publicul bucureştean va face pentru prima dată cunoştinţă cu povestea Kiddo. Interactivitatea, montajul dinamic şi muzica alertă cred că se potrivesc ca o mănuşă publicului devorator de filme scurte care poate interveni pentru prima dată în viaţa personajelor şi le poate schimba destinul. Aşa că îi aştept cu drag ‘să facem filmul’ împreună", a spus regizorul Millo Simulov.
Filmul începe la miezul nopţii şi este urmat de categoria "GoingUP", de la ora 1.00. Acolo regăsim scurtmetraje şi animaţii nominalizate la Oscar, dar şi filmul românesc "Apele tac", despre doi tineri care vor să fugă din ţară. Unul dintre roluri este interpretat de Andi Vasluianu.
Filme până în zori
Spectacolul cinematografic continuă până la ora 5.00 dimineaţa, atât cu scurtmetraje româneşti, cât şi cu producţii străine de prestigiu. Printre cele mai aşteptate, "Complicatul destin al lui Robert Ebb", comedie câştigătoare a premiului Canal+ la Clermont-Ferrand, "Peste Atlantic", un film nominalizat la Oscar, sau "Întoarcerea", ficţiune câştigătoare la Sundance.
Programul complet al evenimentului "Noaptea lungă a filmelor scurte" poate fi găsit aici. Biletele sunt disponibile în reţeaua Eventim şi MyTicket cu 30 de lei, dar şi la eveniment la preţul de 40 de lei.
<iframe src="http://www.youtube.com/embed/Li2_932lDys" frameborder="0" height="315" width="633"></iframe>

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.