Evenimentul Zilei > Horoscop > No drama, Obama! Stimulent financiar pentru start-up-uri şi întreprinderi româneşti. Politicile globale ale UE. Fecioarele cooperează, Scorpionii au o surpriză │ Horoscopul lui Dom’ Profesor
No drama, Obama! Stimulent financiar pentru start-up-uri şi întreprinderi româneşti.  Politicile globale ale UE. Fecioarele cooperează, Scorpionii au o surpriză  │  Horoscopul lui Dom’ Profesor

No drama, Obama! Stimulent financiar pentru start-up-uri şi întreprinderi româneşti. Politicile globale ale UE. Fecioarele cooperează, Scorpionii au o surpriză │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

Președintele Obama a ascuns poporului american informații sensibile. Săptămâna trecută, în fața ”Intelligence Committee” fostul secretar al ”Homeland Security” Jeh Johnson, a făcut declarații extraordinare, sub jurământ.

 

HOROSCOP   Pe 23 iunie s-au născut Împărăteasa Josephine (Marie Rose Joseph Tascher de la Pagerie), Dr. Alfred Charles Kinsey, Alan Mathison Turing, Richard Bach, Ted Lapidus, Edward P. Morgan, Ice-T, Alexandru Odobescu, Alexandru Giugaru, Dorel Vişan, Ovidiu Papadima.

 

În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Aristocleu şi Agripina.

 

Nimic în „kalendar”, o zi de pauză necesară în sărbătorile solstiţiului de vară. După ce au stat treji o noapte întreagă ca să vadă răsăritul de Soare al solstiţiului şi apoi au petrecut două zile şi o altă noapte, chiar şi rezistenţii noştri strămoşi aveau nevoie de o zi de odihnă. Mâine continuă serbarea, cu o petrecere şi mai strălucitoare!

Dar, iată ce mi s-a părut interesant, dintre sutele de informații:

 

HOROSCOP   Președintele Obama a ascuns poporului american informații sensibile. După cum arată ”Los Angeles Times”, serviciile secrete americane au anunțat Casa Albă, pe data de 4 august 2016, că, hackeri foarte buni, cel mai probabil localizați în Federația Rusă, au descărcat listele de votanți din 21 de state americane. Le-ar fi descărcat pe toate, din toate statele, dar s-a dat alarma și s-au luat contramăsurile cibernetice necesare. Săptămâna trecută, în fața Intelligence Committee”  fostul secretar al ”Homeland Security” Jeh Johnson, a făcut declarații extraordinare, sub jurământ. Întrebat, pe bună măsură, de ce nu au dat publicității și s-au ascuns informații vitale poporului american (așa este formula, dar este foarte adevărată), fostul secretar, șeful tuturor serviciilor secrete, a spus, citez, pentru că prin traducere, oricât de bună, se deformează sensul: “We were very concerned that we would not be perceived as taking sides in the election, injecting ourselves into a very heated campaign”. No drama, Obama! Pentru că, evident, a fost hotărârea the worst president, money can buy, să țină lucrurile secret și să spună ceva, numai general și împotriva lui Donald Trump, tocmai pe 7 noiembrie, în ajun de alegeri. Gurile rele, niște congresmeni republicani, au spus, evident, în glumă și la luat peste picior – că probabil Barack Hussein Obama credea că rușii fac campanie pentru Hillary Clinton! Sau pur și simplu era vorba de phishing, de vreo campanie comercială!

HOROSCOP   Iniţiativa pentru IMM-uri: nou stimulent financiar pentru start-up-uri şi întreprinderi româneşti  Comisia Europeană salută noile acorduri semnate de Grupul Băncii Europene de Investiții (BEI) cu două bănci din România – Bancpost şi Banca Transilvania – în cadrul programului "Iniţiativa pentru IMM-uri". Acestea se adaugă celor trei acorduri deja semnate în luna mai cu băncile Raiffeisen, Banca Comercială Română şi ProCredit. Aproximativ 3.700 de întreprinderi de tip start-up și IMM-uri româneşti urmează să beneficieze de aceste acorduri.

Comisarul pentru politica regională, Corina Creţu, a declarat: "Sunt foarte încântată să observ că întreprinderile româneşti profită din plin de potențialul oferit de Iniţiativa pentru IMM-uri. Antreprenorii români sunt talentaţi, iar micile întreprinderi din România sunt competitive, însă au adeseori nevoie de un mic stimulent suplimentar pentru a putea dezvolta produse inovatoare, intra pe noi pieţe sau crea noi locuri de muncă în țară. Este exact scopul acestui program. Sper, în acelaşi timp, că România va deveni un exemplu în toată Uniunea Europeană şi va convinge alte state membre să adopte Iniţiativa pentru IMM-uri".

Cu o contribuţie de 100 de milioane de euro din Fondul european pentru dezvoltare regională (FEDR), "Iniţiativa pentru IMM-uri" în România utilizează fondurile politicii de coeziune pentru instrumente financiare care vor permite mobilizarea a peste 540 de milioane de euro, cu scopul de a stimula dezvoltarea micilor întreprinderi.

Mai multe la: http://www.eif.org/what_we_do/guarantees/news/2017/sme_initiative_esi_romania.htm.

Bun, să ne amintim că președintele Franței, Emmanuel Macron a instituit, săptămâna trecută, un fond de 10 MILIARDE pentru start-up-urile tinerilor francezi! Marx, săracul, a spus un singur lucru în opera lui: dacă vrei să te apuci de o afacere îți trebuie bani, CAPITAL! 

 

HOROSCOP  Dragi lupi, padawani și hobbiți de multe ori, în glumă, citând pe unul și pe altul, că nu este invenția mea, mă refeream la UE ca la al Patrulea Reich. Spre surprinderea mea, vocația mondială a UE, spațiul vital (unde am mai auzit de asta) se afirmă în politicile globale ale UE, lansate de comisarul Federica Mogherini:

 

UE menține relații diplomatice cu aproape toate țările din lume. A încheiat parteneriate strategice cu principalii actori internaționali, colaborează intens cu țările emergente și a semnat acorduri bilaterale de asociere cu mai multe țări vecine.

Politica europeană de vecinătate (PEV) are scopul de a stabiliza regiunea din punct de vedere politic, economic și al securității. Stabilitatea UE se bazează pe democrație, respectarea drepturilor omului și statul de drept, valori universale pentru care PEV va continua să pledeze.

Prin politica sa de cooperare pentru dezvoltare, UE contribuie la reducerea sărăciei în lume și la dezvoltarea durabilă pe toate planurile – economic, social, de mediu. În același timp, promovează democrația, statul de drept, buna guvernanță și respectarea drepturilor omului.

UE acordă ajutor umanitar în funcție de nevoile populației afectate de dezastre, în special ale persoanelor cele mai vulnerabile. În caz de catastrofe, oriunde în lume, UE coordonează asistența acordată de statele membre în domeniul protecției civile.

Prin politica sa comercială, UE stabilește o direcție pentru comerț și investiții în interiorul și în afara UE. Pentru că influențează direct viețile cetățenilor, politica este elaborată în urma consultării acestora și reflectă, astfel, valorile și interesele societății europene în ansamblul său. UE își propune să ajute întreprinderile să valorifice oportunitățile de la nivel mondial și să stimuleze creșterea economică, ocuparea forței de muncă, investițiile și competitivitatea în UE.

Politica de securitate și apărare comună are scopul de a ajuta UE să prevină și să gestioneze mai bine crizele, prin dezvoltarea capabilităților civile și militare.

O investiție în pace, securitate și stabilitate în Europa: perspectiva aderării la UE are un puternic efect de transformare asupra țărilor vizate, generând schimbări democratice, politice, economice și societale pozitive.

Bănuiesc că vă este clar unde bate și unde vrea să ajungă UE. Printre rânduri, sigur că da. Federalizare, armată proprie, dreptul de a interveni oriunde în lume. Este bine, este rău? O să vedem, pentru că acest viitor îmi trezește amintiri neplăcute.

Până la viitor o să vină un viitor mai mic, o felie de viitor, ziua de mâine, pentru că, mâine este, în definitiv, o altă zi!

                                                       ⃰    ⃰    ⃰

 

HOROSCOP

BERBEC   Ai nevoie de mai multă stabilitate. Foloseşte această zi de vineri ca să pui ordine în programul tău. Pregăteşte-te sufleteşte pentru pragurile pe care le ai de trecut săptămâna viitoare. Poziţia Lunii şi a lui Mercur ne îndreptăţesc să spunem că este bine, ca în perioada menţionată, să asculţi cu atenţie şi să provoci partenerii la discuţii. Poți auzi multe lucruri relevante şi folositoare şi poţi să-ţi faci „jocurile”. Astăzi poţi să argumentezi cu succes în sprijinul ideilor şi proiectelor tale, atât la serviciu cât şi în viaţa privată.

 

TAUR  Calculat, defensiv şi greoi, taurul se pune greu in mişcare. Dar, are inerție mare, este greu de oprit. Energic şi carismatic astăzi poţi pune pe curs critic acţiunile care te interesează! Ziua este favorabilă pentru obţinerea de ceva putere, de mai multă libertate personală. De fapt este vorba de încununarea unor eforturi trecute, rezultate care îţi fac plăcere şi te fac să gândeşti că nimic nu este întâmplător sau degeaba. Oboseala acumulată şi vremea ciudată te trag la somn. Profită! Dar nu prea mult timp şi în orice caz nu prea devreme, asta ca să nu pierzi o seară delicioasă!

 

GEMENI   Trebuie să te ocupi mai mult de cei din jurul tău, de familie, pentru ca relațiile să nu degenereze în probleme dificile. Nu lasa situaţia să-ți scape printre degete, să te depăşească. Fii mai convingator si insistent cind soliciti. Configuraţia stelelor arată o perioadă complexă cu multiple aspecte, care se succed rapid – Luna conduce dansul! Dar de când au ajuns oamenii pe Lună, şi ea dă rateuri! Se poate spune că ziua aceasta de vineri este bună dacă nu ceri prea mult de la cei din jur. De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere!

 

RAC   Puțină prudenţă nu strică. Cineva ar vrea să ai informaţii greşite. Sigur că e vorba de dragoste, de amor şi pasiuni devastatoare, dar întreabă-te dacă nu cumva e mult zgomot pentru nimic! Nu crede tot ce ţi se spune şi nu te lua după sfaturi. Numai astăzi – mulţumeşte frumos pentru sfaturile date şi uită-le imediat. Propria inteligenţă şi intuiţia pot rezolva situaţia. Nu cheltui cu gândul aiurea, sau sedus de reclame! Abia pe seara iţi vei aminti ca ai uitat un lucru relativ important, dar este deja prea tarziu ca sa mai poti face ceva, asa incât vezi cum se poate repara situaţia!

 

LEU    Ziua mirării. Leoiacele sunt mirate și indignate de mediocritatea relaţiilor lor. Oare nu mai sunt bărbaţi adevăraţi? Leii mârâie ca totul este de o calitate îndoielnică şi scuuump! Prudenţa şi diplomaţia trebuie să te caracterizeze astăzi, fiind comportamentul oficial preventiv la serviciu, sau unde îţi pierzi dimineţile şi jumătate din viaţa ta. Poate si faţă de anturaj, in general. Dorinţele şi pasiunile sunt sursele necazurilor, spune o vorba din Orient. Trebuie să-ţi stăpâneşti pornirile, să dai dovadă de calm, aşa o să te bucuri de o mare libertatea individuala. Te cam plictisesti, sau nu iti gasesti ritmul.

 

FECIOARĂ  Configuraţia stelară arată că astăzi poţi coopera foarte bine cu semnele de aer şi foc dar mai puţin fericit cu semnele de apă si pământ. Un Leu, sau o Leoiacă te poate ajuta decisiv. Treci printr-o perioadă mai delicată, în sensul că eşti mai sensibil la ofense, la jigniri. Nu forţa lucrurile, nu te izola, nu replica cu răutate şi furie. Zâmbeşte, taci, dar ţine minte! Calităţile incontestabile ale zodiei, energia şi generozitatea, te ajuta sa rezolvi cu bine nişte situaţii de criză aparute azi pe neaşteptate. Dacă ai vreo afacere de încheiat, o tranzacţie de aranjat, perioada dimineţii zilei de astăzi este indicată.

 

BALANŢĂ  Stelele avertizează: strict interzis să te deplasezi, nu pleca în weekend, pe seară. Stai în sosul tau, acasă, la un spectacol, concert, la o terasă – relaxează-te, distrează-te, leneveşte! Eşti neliniştit, ai îndoieli şi frustrări. Puţină mişcare! Şi mai multă vorbărie cu prietenii buni te poate ajuta! Anturajul, lumea în general este cam pe dos şi semnalele nu vor întârzia să apară. Tu nu trebuie să faci nimic, să laşi lucrurile să curgă, pentru că aspectele nefavorabile nu te interesează decât indirect, mai mult ca atmosferă, decât ca domenii traduse în bani, dragoste, sănătate şi putere.

 

SCORPION    Vinerea aceasta s-ar putea să descoperi că partenerul tău de viaţă este foarte stresat şi nervos. Încearcă, cu calm şi chiar cu umor să afli despre ce este vorba. Poți să ai o surpriză! E una dintre zilele dezechilibrate. Nu mai răspandi şi comenta zvonurile catastrofice şi veştile alarmante, care nu fac decat sa te abata de la propriile tale probleme. Gândirea pentru interesele tale si arborarea unui zambet permanent te fac astazi sa obtii sprijin chiar de la persoanele care nu te plac asa de mult. O seară excelentă, pe care o poţi folosi pentru afacei de amor, sau alte treburi importante!

 

SĂGETĂTOR    Aspectele planetare favorizează cumpărăturile, este doar vineri. „La pomul lăudat degeaba te duci cu sacul” evită halele pline de marfuri dubioase şi caută magazinele producătorilor. Azi simţi nevoia să te exprimi liber, fără să ţii cont de convenienţe şi limitări. Fii precaut, gura face, capul trage! Evită locurile reci şi umede sau foarte aglomerate, eşti sensibil! Oboseşti repede şi uiţi lucruri mai mărunte sau mai importante. Este bine să te cruţi în acestă perioadă. Astăzi, cu toată tenacitatea ta proverbială, abia aştepţi să ajungi acasă, săptămâna aceasta ai obosit, nu glumă. Este bine să faci ceva relaxant, să te joci cu căţelul, sau cu pisica, să uzi şi să îngrijeşti plantele.

 

CAPRICORN   O zi obositoare, mai ales prin aglomerarea lucrurilor de făcut. Dar, o seară plăcută cu cei dragi, la cină, cu planuri şi proiecte de viitor – cu siguranţă, despre vacanţa de vară. Stelele te sfatuiesc sa leneveşti un pic mai mult astazi, pentru ca te asteaptă un rest de saptămână densă, obositoare şi plina de evenimente neaşteptate. Ceaiul verde, vitaminele naturale şi mierea de tei te ajuta să suporţi mai bine vremurile tulburi şi vremea capricioasă. Nu prea ai ambitie profesionala si stagnezi pe o pozitie care oricum te nemultumeste. Hai, mai mult curaj, îndrăzneşte! Unde îţi este tupeul? Sau este o întrebare indiscretă?

 

VĂRSĂTOR   Dă curs impulsului sufletului. Uneori este mai important să stai cu un prieten şi să trăncăniţi vrute şi nevrute, decât să te duci la cine ştie ce petreceri snoabe. Fără supărare! Ai o bănuială, mai mult o presimţire. Lasă fenomenele paranormale şi ocupă-te de problemele tale zilnice. Ce o să fie o să vezi… mâine! Până atunci nu ai ce să-ţi reproşezi sau să regreţi! Trebuie să-ţi modulezi afacerile de aşa natură încât varietatea şi diversitatea mare a surselor de venit să asigure încasări relativ constante. Pe de altă parte nu spera şi nu ai teamă, se schimbă totul dar nu se urneşte nimic sau nu se schimbă nimic dar totul se transformă. Aparenţele înşeală, cel mai adesea…

 

PEŞTI   Dacă nu eşti pe malul mării, sau într-o poiană, la munte, atunci trebuie să fii! Conjunctura favorizează, poate în weekend, micile distracţii, drumurile scurte, petrecerile la iarbă verde. Eşti în plin avânt,  nimic nefavorabil în perspectivă, ceea ce îţi amplifică optimismul şi dorinţa de viaţă bună. Poţi să clarifici unele lucrurile în ceea ce priveşte interesele tale. Oricine vrea să intre în discuţii tari cu tine… rămâne fără aer.  Planifică cu atenţie, fii critic şi rezumă-te la fapte. Nu te baza pe zvonuri şi bîrfe – în perioada în cauză sunt înşelătoare. Şi nu încerca să îmbunătăţeşti sau să înrăutăţeşti faptele. Ia-le aşa cum sunt. Nu au nevoie de retuşuri. Ţine-ţi colaboratorii la distanţă. Unii se cred egalii tăi dacă le dai nas și se bat pe burtă cu tine. Fii cordial, politicos, dar ține distanța potrivită, sunt colegi de afaceri, nu prieteni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicat in categoriile: Horoscop
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: