Evenimentul Zilei > Actualitate > Nicușor Dan s-a hotărât: Se vaccinează. „Nu am avut timp fizic să mă duc”
Nicușor Dan s-a hotărât: Se vaccinează. „Nu am avut timp fizic să mă duc”

Nicușor Dan s-a hotărât: Se vaccinează. „Nu am avut timp fizic să mă duc”

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat vineri că se va vaccina anti-covid, după mai multe luni în care specialiști și colegi de-ai săi au insistat ca acesta să se imunizeze împotriva coronavirusului.

În urmă cu o lună, Primarul Capitalei declara că nu s-a vaccinat pentru că a fost infectat cu COVID-19, iar apoi nu a avut timp să facă investigatile recomandate de medic.

Nicușor Dan face pasul cel mare

În această vineri, Nicușor Dan a transmis că și-a finalizat toate analizeze și că urmează să se vaccineze săptămână viitoare.

„Am avut niste investigații de făcut. Le-am făcut. Săptămână viitoare mă voi vaccina cu prima doza”, a declarat, vineri, primarul.

„Există o opinie științifică, care este certă care spune că vaccinul reduce substanțial riscul de îmbolnăvire gravă. Asta este indiscutabil. Imediat ce fac acele analize (n.r. când se vă vaccina). Nu a fost atât demult infectarea mea și nu am avut timp fizic să mă duc să fac analizele.”, a spus Nicuşor Dan, pe 27 octombrie.

Cetățenii și politicienii l-au criticat dur după ce a tot amânat vaccinarea. Vlad Voiculescu, dar şi medicul Vasi Rădulescu i-au explicat importanța imunizării.

Sursa foto. EVZ

„Ar conta enorm exemplul dumneavoastră pentru bucureșteni, pentru că nu v-ați vaccinat încă.

Ați declarat că ați avut boala și vreți să vă faceți nu știu ce analize. Vă spun din capul locului că nu e nevoie să dozați anticorpii, iar studii solide arată că dacă vă vaccinați acum veți avea o imunitate excelentă. Așadar, repet: nu e nevoie de analize, iar trecerea prin boală + vaccin = imunitate grozavă.

Vă cer ajutorul ca apoi să ajutăm alți oameni pentru care dumneavoastră reprezentați un conducător. Dacă aveți o nelămurire, o frică, nu ezitați să-mi scrieți și vă răspund cu drag.

Mergeți AZI să vă vaccinați și să scăpați de întrebări, suspiciuni. Mergeți AZI să vă vaccinați ca să vadă oamenii că liderul lor s-a vaccinat și e totul ok.”, scria pe Facebook Vasi Rădulescu, la o zi după declaraţiile primarului Nicuşor Dan, potrivit România TV.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: