Evenimentul Zilei > Actualitate > UPDATE: Nicuşor Dan preia conducerea interimară a Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti
UPDATE: Nicuşor Dan preia conducerea interimară a Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti

UPDATE: Nicuşor Dan preia conducerea interimară a Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, s-a deplasat la ALPAB în această dimineață, pentru a-i trage la răspundere pe cei din instituție legat de situația deplorabilă a parcurilor din Bucuresti.

Update: Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat joi că preia conducerea interimară a Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti.

După controlul inopinat la ALPAB, primarul general a declarat că pe 1 septembrie va fi convocată o şedinţă de Consiliu General, în care vor fi dezbătute: desfiinţarea Companiei Municipale Parcuri şi Grădini, a Companiei Municipale Întreţinerea Arborilor, precum şi ridicarea exclusivităţii Companiei Parcuri şi Grădini în ceea ce priveşte amenajarea parcurilor.

Potrivit primarului general, până în prezent, chiar dacă avea angajaţi, ALPAB nu putea interveni pentru a îngriji parcurile administrate de Primăria Capitalei. Nicuşor Dan a anunţat că, după data de 1 septembrie, 40 de angajaţi ALPAB vor interveni în Parcul Cişmigiu.

Ştirea iniţială: Nicusor Dan, descindere inopinată în dimineața aceasta la ALPAB. Niciodată în 30 de ani parcurile n-au arăta atât de rău

Nicușor Dan a descins inopinat la ALPAB în ideea de discuta cu responsabilii pentru situația dezastruoasă a parcurilor din Capitală.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a descins joi dimineață la Administrația Lacuri Parcuri și Agrement București (ALPAB). Potrivit unor surse din administrația Capitalei, vizita lui Nicușor nu a fost anunțată.

Degradarea continuă în parcurile din București. Insula Trandafirilor din Herăstrău, înghițită de buruieni

Primarul Capitalei caută vinovații pentru situația dezastruoasă a parcurilor din București, vizita inopinată putând avea consecințe în plan administrativ.

Unul dintre parcurile aflate într-o stare gravă este Parcul Cișmigiu. Situat în centrul Capitalei, parcul a fost lăsat în paragină. Asociaţia Peisagiştilor din România (AsoP) a propus Primăriei Capitalei realizarea unei colaborări pentru reabilitarea lui.

Primarul general Nicuşor Dan se află de mai mult timp într-o dispută cu directorul economic al Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB). Dar, din păcate, nu s-a ajuns la niciun consens cu privire la dezastrul din parcurile din Capitală.

Degradarea parcurilor a început după preluarea mandatului de Primar General de către Nicuşor Dan

De la preluarea mandatului de primar general, Nicușor Dan a decis să taie toate finanțările care se duceau spre compania care asigura întreținerea parcurilor din București. Municipalitatea are un contract cu Compania Municipală Parcuri şi Grădini, dar edilul a blocat toate fondurile, scrie Libertatea.

Buruienile mai mari decât florile (foto)

Degradarea continuă în parcurile din București. Insula Trandafirilor din Herăstrău, înghițită de buruieni

Nicușor Dan a explicat într-o conferință, precizând că va corecta preţurile pe care această companie le practică pentru reparaţii, cosire şi întreţinere, pentru că sunt mai mari decât preţul pieţei.

Cosirea mecanică a gazonului – 1 leu pe metrul pătrat, când preţul pieţei este 23 de bani pe metrul pătrat, adică de patru ori mai mult. Golirea unui coş de gunoi costă 4 lei, iar demontarea şi montarea unei şipci rupte dintr-o bancă ajunge la 400 de lei. Lucrurile acestea nu puteau şi nu pot să funcţioneze mai departe în acest mod.

Nicușor Dan, primarul Capitalei: Zona Expoflora arată deplorabil, fântânile arteziene nu mai există Dacă despre jungla din Cișmigiu, Libertatea a scris aici, situația din Parcul Herăstrău, așa cum este cunoscut de toată lumea, nu este deloc diferită.

Tudor Chirilă: „Locul s-a transformat în ceva insalubru și periculos”

Tudor Chirilă, susţinător USR:  „De la un cetățean al orașului București, pentru primarul ales, Nicușor Dan, nu e ca și cum în ultimii 30 de ani primarii au ținut cont de reclamațiile sau de sugestiile cetățenilor, dar, dacă tot vorbim despre schimbare, hai să vedem ce se întâmplă. Avem Parcul Herăstrău, care arată dezolant. Aici era un frumos labirint, format din felul în care era tunsă vegetația. Acum sunt buruieni, peste buruieni. Fac acest live, poate ajunge mesajul meu la Nicușor Dan, să facă ceva totuși, pentru că locul s-a transformat în ceva insalubru și periculos pentru copiii care vin aici. Să nu mai vorbim de condiția estetică a parcului”, spunea Chirilă.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: