Exemple de postări: ,,Nicușor Dan, ai fost ales primar general cu ajutorul nostru dar observ că ai fost cumpărat de PNL.Poate te dăm jos,,. ,,Nicușor Dan, dar totusi, cine este Veronica Bunescu?,,. ,,Nea Nicu, se poate vota orice partid sau e musai cu PNL?,,. ,,Ne interesează prea puțin cu cine votezi tu. Rușine!,,. ,,Nicușor Dan, ai avut susținerea mea. De la 99,99% ai ajuns la 0% încredere din partea mea,,. ,,La problemele Bucureștiului niște viceprimari erau buni,, etc, etc.

Sunt sute de postări recente de acest tip pe FB primarului general. Unele dintre ele amenință și cu faptul că proaspeții consilieri generali ai USR-Plus din Consiliul General al Municipiului București (CGMB) ar putea să nu mai susțină și să nu mai voteze proiectele lui Nicușor Dan. Postacii lasă de înțeles că aleșii USR-Plus din CGMB ar putea vota chiar alături de PSD.

Răfuiala între USR contra Plus precum și răfuiala dintre Plus și grupări din USR cu Nicușor Dan relevă faptul că posibila formulă de guvernare PNL,USR-Plus, PMP și UDMR riscă să fie dominată de tensiuni, acuzații, suspiciuni și condiționări permanente ale progresiștilor la adresa partenerilor. Pasiunea USR-Plus pentru conflict este patentată.

Amintirea guvernării CDR (Conventia Democratică din România) din anii 1997-2000 dominată de scandaluri continue între partidele componente este încă prezentă în opinia publică. Scandalurile de atunci din coaliția de dreapta au dus la un triumf electoral masiv al PSD, Ion Iliescu și PRM la alegerile locale, parlamentare și prezidențiale din anul 2000. Pentru România au urmat patru ani de conducere autoritaristă a stângii.

PSD din prezent este scos din jocul pentru putere. Rezultatul votului de mâine contează, deocamdată, doar pentru Marcel Ciolacu și Vasile Dîncu, interesați să treacă de pragul de 25% -26% cu cât este estimat în sondajele reale ale partidelor, pentru a-și menține funcțiile de șefi ai partidului.