Evenimentul Zilei > Politica > Nicușor Dan a plecat supărat din ședința de la Parlament. Ce l-a deranjat pe primarul Capitalei
Nicușor Dan a plecat supărat din ședința de la Parlament. Ce l-a deranjat pe primarul Capitalei

Nicușor Dan a plecat supărat din ședința de la Parlament. Ce l-a deranjat pe primarul Capitalei

Problema căldurii în Capitală se adâncește, iar Nicușor Dan tocmai ce a plecat de la ședința care avea loc la Parlament cu privire la agentul termic. În contextul în care primarul general a anunțat că a cerut Executivului, diferența de subvenție.

Nicușor Dan a plecat din ședința de la Parlament unde urma să se discute problema căldurii din București declarând că: N-am mai putut să stau în condițiile în care președintele ședinței face declarații politice.

Primarul  general a declarat că nu a mai putut rezista deoarece președintele ședinței făcea declarații politice

Nicușor Dan este de părere că Guvernul ar trebui să plătească subvenția și primăriilor care au cerut-o pentru luna ianuarie, cum este și situația Bucureștiului, așa cum a plătit și pentru celelalte administrații locale, şi spune:

”N-am mai putut să stau în condițiile în care președintele face declarații politice. În primul rând, problema căldurii din București vine dintr-o inacțiune de 20-30 de ani. Ani de zile nu s-a plătit subvenția, s-au acumulat deficite economice și în zona de investiții, RADET a intrat în insolvență și faliment. Guvernul a alocat deja bani pentru primării, în opinia mea va aloca și pentru acele primării care au necesar în ianuarie. Diferența e că noi plătim cu două luni mai târziu factura din noiembrie, o să o plătim în ianuarie (cele 968 milioane necesare pentru subvenția în București)”, a declarat Nicușor Dan.

Nicușor Dan a solicitat acum câteva zile diferența de subvenție care rezultă din preţul de 380 lei azi, faţă de 195 lei per gigacalorie anul trecut preţul de producţie

Primarul General al Capitalei: Am solicitat diferenţa de subvenţie care rezultă din preţul de 380 lei azi, faţă de 195 lei per gigacalorie anul trecut preţul de producţie. Am făcut o diferenţă între care a fost subvenţia pe care ar trebui să o plătească primăria anul acesta, la preţul de anul acesta şi care a fost subvenţia pe care am plătit-o iarna trecută. Şi diferenţa asta este 920 de milioane lei. Aceasta este solicitarea pe care am făcut-o oficial ieri”, a precizat Nicușor Dan.

Preţul pe care îl plătesc bucureștenii privind căldura este de 164 lei şi aşa va rămâne în cazul în care nu se schimbă nimic printr-o hotărâre a CGMB, mai declaraşe primarul, şi continuă:

„O să vedem, posibil la sfârşitul acestei luni, în şedinţa CGMB să modificăm acest preţ pe care cetăţenii îl plătesc. Adică dacă facem asta la sfârşitul lui noiembrie şi asta se va aplica pe factura, începând cu decembrie, care se plăteşte în februarie. Înainte de asta, noi încercăm să avem toate răspunsurile de la Guvern, să vedem în ce măsură pot să ne ajute cu parte din subvenţie”, spunea Nicuşor Dan.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: