Condamnat de Tribunalul Constanţa la trei ani şi jumătate închisoare, cu executare, în dosarul subfinanţării Centrului Militar Zonal, Nicuşor Constantinescu anunţă că va contesta decizia, susţinând că este nevinovat. El a acuzat-o pe judecătoare că, „la presiunile binomului DNA-SRI”, l-a condamnat fără a exista vreo probă împotriva lui şi fără a i se da dreptul de a se apăra.
Prin decizia Tribunalului, Nicuşor Constantinescu a primit şi „pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor de a ocupa o funcţie publică, dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o durată de 5 ani după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate”.
Nicuşor Constantinescu a declarat, într-o conferinţă de presă, că decizia Tribunalului este „un abuz din partea judecătoarei Iulia Cezara Suciu, care în mai multe rânduri s-a autopronunţat în acest dosar, nu mi-a dat dreptul să mă apăr, nu mi-a acceptat expertiza care dovedea că nu există niciun prejudiciu, a refuzat martorii care i-ar fi arătat că Centrul Militar Zonal este în patrimoniul CJ Constanţa”. El susţine că toate deciziile în privinţa relocării CMZ pentru Arhivele Statului Constanţa şi ISU Dobrogea, au fost luate prin hotârâri ale CJ Constanţa.
„Înseamnă că în celălalt dosar în care sunt judecat la Constanţa o să fiu condamnat la spânzurătoare sau la închisoare pe viaţă”, a concluzionat Nicuşor Constantinescu, „aşteptând să fiu executat în piaţa publică”. În opinia lui, „ce se întâmplă în acest dosar este un grav atac la democraţie”. Şi astăzi dacă s-ar iniţia aceleaşi proiecte, ar vota la fel în CJ Constanţa. El se consideră „nevinovat” şi susţine că „este pentru prima dată când un preşedinte de consiliu judeţean este condamnat şi i se interzice dreptul de a fi ales, pentru nişte hotărâri votate în parlamentul judeţului”.
Atât judecătoarea care l-a condamnat „după ce a luat cu copy paste rechizitoriul DNA Constanţa” cât şi procurorul care a instrumentat dosarul subfinanţării CMZ s-au ales cu plângeri către toate instituţiile statului, inclusiv la preşedintele ţării. Judecătoarea Iulia Cezara Suciu ar fi „presată de binomul serviciilor secrete DNA-SRI” pentru a-l condamna la închisoare cu executare. „Pentru că toţi liderii din România care îşi iubesc ţara trebuie exterminaţi, nu contează cum, şi înlocuiţi cu yesmeni, oameni fără coloană vertebrală”.