"Nicu Ceauşescu era terorizat de părinţi"

"Nicu Ceauşescu era terorizat de părinţi"

"Nicu Ceauşescu era terorizat de părinţii săi în copilărie. Cel care îl bătea cel mai des era chiar tatăl său, Nicolae Ceauşescu". Această dezvăluire a fost făcută de politologul Vladimir Tismăneanu pe blogul său.

"În copilărie, fusese victima acceselor de furie ale lui Nicolae Ceauşescu, care îl bătea fără milă. Chiar şi când ajunsese ministrul Tineretului, când suna telefonul şi vorbea cu tatăl său, Nicu se ridica in picioare", notează Vladimir Tismăneanu, care a fost coleg de clasă cu Nicu Ceauşescu. Ieri s-au împlinit 15 ani de la moartea fiului cel mai mic al lui Nicolae Ceauşescu şi al Elenei. În luna august a acestui an, politologul nota tot pe blogul domniei sale: "De-a lungul anilor de şcoală, am vorbit cu Nicu despre multe lucruri, inclusiv despre relaţiile cu URSS, despre epoca Dej, despre istoria PCR. Îl interesau chestiunile istorice, citea buletinele Agerpres şi cărţi traduse în româneşte «numai pentru uz intern». Ştiu precis că acasă la el se vorbea deschis pe teme din istoria PCR, se comenta copios despre unii şi alţii, despre unele şi altele (în special despre Alexandru Drăghici şi soţia sa Marta, născută Cziko). În septembrie 1965, chiar de ziua sa, mi-a spus că urma să plece o delegaţie condusă de Ceauşescu în URSS, că «se cam sărise calul» în conflictul cu sovieticii. Nu s-a produs nici un fel de rapprochement, dar au încetat şedinţele închise de partid din perioada Dej în care «activul» era informat despre polemicile din mişcarea comunistă şi despre abuzurile sovieticilor". CITIŢI ŞI:

  • VLADIMIR TISMĂNEANU: Copilăria lui Nicu Ceauşescu
  • EXCLUSIV. Primul interviu cu Nicu Ceauşescu: "Ultima dată am vorbit cu taică-meu pe 9 decembrie 1989"
  • Nicu Ceauşescu, "un om care s-a născut fără noroc"
  • Nicu Ceauşescu: "Eu nu am dat ordin să se tragă în populaţie"
  • Rică Răducanu, despre Nicu Ceauşescu: "A fost un băiat valabil, beam câte o vodcă cu Pepsi"
  • Lui Nicu Ceauşescu i-a făcut un foarte mare rău ieşirea din închisoare
  • Nicu Ceauşescu: "Străinii e bine să ştie adevărul. Dumneavoastră să aflaţi adevărul din ce a fost în ţară şi după aceea..."
  • EVZ SPECIAL.Testamentul lui Nicu Ceauşescu pentru generaţiile viitoare
  • Cum era "prinţişorul" cu adevărat