Evenimentul Zilei > Actualitate > Nicoleta Luciu: „Am depăşit etapa de femeie sexy“
Nicoleta Luciu: „Am depăşit etapa de femeie sexy“

Nicoleta Luciu: „Am depăşit etapa de femeie sexy“

Viitoare mămică, Nicoleta Luciu spune că singurul certificat care o va face fericită este certificatul de naştere al copilului său.

Mamă în telenovela „Inimă de ţigan“, una dintre producţiile româneşti cu cele mai mari audienţe, Nicoleta Luciu şi-a luat în serios rolul şi în viaţa de zi cu zi. Vedeta postului Acasă TV şi iubitul ei, omul de afaceri Zsolt Csergo, vor deveni părinţi în această toamnă, însă nu se grăbesc să facă pasul „decisiv“ la starea civilă.

EVZ: Ce a însemnat pentru evoluţia ta în carieră rolul din telenovela „Inimă de ţigan“ şi faptul că ai lucrat alături de unii dintre cei mai mari actori români?
Nicoleta Luciu:
Cine îşi putea imagina vreodată că voi avea şansa să joc alături de aceşti profesionişti minunaţi? Eu una nici nu am îndrăznit să visez la asta… Rolul Rozei din „Inimă de ţigan“ a însemnat maturizarea mea ca actriţă. De-a lungul timpului, rolurile au fost din ce în ce mai grele, m-am confruntat cu multe situaţii din ce în ce mai dificil de interpretat. La Roza a fost cel mai greu, pentru că personajul meu trece prin atâtea şi atâtea lucruri, e foarte chinuită şi viaţa ei ajunge să fie o dramă. Nu mi-a fost uşor să interpretez aceste scene, dar m-am străduit şi m-am gândit foarte mult la Roza. Cum ar fi dacă aş cunoaşte-o, ce aş întreba-o, de ce are anumite reacţii… Cred că abia atunci când am înţeles personajul am început să joc cu adevărat şi să am şi credibilitate.

Multă vreme ai fost percepută ca o imagine sexy şi atât…

Da, mi-am început cariera cu imaginea de femeie frumoasă. În timp, însă, am muncit foarte mult şi am demonstrat că pot mai mult. Cred că am depăşit etapa de femeie sexy. E foarte important că mi s-a acordat încredere şi sunt mândră de felul în care am crescut şi de multele lucruri pe care le-am învăţat atât de la regizori, cât şi de la colegii mei actori, pe platourile de filmare.

Scenariul telenovelei a presupus de la bun început că personajul tău va avea un copil sau a fost rescris special pentru tine?
În scenariu a fost scris de la început că Roza va fi însărcinată şi nu s-a schimbat nimic pe parcurs. După aceea am aflat că şi eu voi avea un copil.

S-a scris că, potrivit contractului cu postul Acasă, nu ai avea voie să rămâi însărcinată şi nici să te căsătoreşti.

Nu a existat o astfel de prevedere în contractul meu şi nici nu am plănuit această sarcină, pur şi simplu s-a întâmplat. Iniţial, când am văzut rezultatul testului, m-am speriat puţin, pentru că a fost ceva neaşteptat, dar apoi m-am bucurat foarte mult. A doua zi, am mers să îmi fac analize, să văd dacă totul este în regulă şi l-am sunat şi pe Zsolt, să-l anunţ. Şi pentru el a fost o surpriză plăcută. Acum, de exemplu, el se consumă mai mult decât mine în legătură cu sarcina. Mă întreabă tot timpul cum mă simt, dacă îmi este bine, iar când ne întâlnim îmi pupă burtica, vorbeşte cu copilul şi este foarte fericit.

Eşti una dintre cele mai sexy femei din România. Schimbările fizice presupuse de sarcină te afectează?
Viaţa mea nu s-a schimbat radical. Dorm mai mult decât de obicei şi am luat în greutate mai multe kilograme, însă am o stare continuă de bine, sunt foarte relaxată tot timpul.

Cum vă pregătiţi pentru venirea pe lume a micuţului?
Vreau să nasc prin cezariană, însă, deocamdată, nu ştiu exact dacă voi naşte în ţară sau în străinătate. Momentan, nu facem nicio pregătire specială. Până la sfârşitul lui septembrie sau începutul lui octombrie, când ar trebui să nasc, mai este…

Ai declarat că nu crezi în instituţia căsătoriei. Pe de altă parte, unii se grăbesc să anunţe nunta…
Acest lucru îl anunţă unele ziare. Dar eu nu am declarat nimic legat de vreo nuntă, ci am spus mereu că dacă e să se întâmple, se va întâmpla. Pentru mine, cel mai important lucru este să fiu fericită alături de un bărbat pe care îl iubesc, iar fericirea nu se dobândeşte cu un certificat de căsătorie. Singurul certificat care mă va face extrem de fericită va fi certificatul de naştere al copilului meu. O relaţie de iubire nu înseamnă o hârtie. Nu vreau să minimalizez importanţa unei familii şi a căsătoriei, dar nici nu pot să declar că acesta este scopul vieţii mele.

FINAL

„Inimă de ţigan“, ultimul episod


Telenovela „Inimă de ţigan“, una dintre cele mai urmărite producţii de televiziune din România, se încheie mâine, episodul final urmând să fie transmis pe postul Acasă, de la ora 20.30. Timp de două ore, telespectatorii vor trăi emoţiile finale alături de personajele deja celebre ale serialului: Flacăra şi State, Roza, Codruţ Medalion, Aurică Fieraru şi şatra lui. Totodată, pe parcursul întregii zile de 1 iunie, postul Acasă va transmite, în cadrul emisiunii „Poveştiri adevărate“, imagini de la Cinema Pro, unde, de asemenea, se va difuza ultimul episod din telenovelă.