Numirea lui Cornea vine după demisia lui Ion Burlui din funcția de șef al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) în urma tragediei din Apuseni când studenta Aura Ion și pilotul Adrian Iovan și-au pierdut viața în urma prăbușirii unui avion civil. Timp de peste șase ore reprezentanții ISU nu au reușit să ajungă la răniți.
Cornea a fost adjunct al şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea. Ion Burlui a demisionat, miercuri, de la conducerea IGSU, ca urmare a situaţiei privind intervenţia din Munţii Apuseni, în urma căruia au murit două persoane, iar alte cinci au fost rănite. El a declarat că a demisionat "din demnitate". Şi ministrul de Interne Radu Stroe a demisionat, ieri, tot în urma accidentului din Apuseni.
Înainte de numirea la conducerea IGSU, colonelul Nicolae Cornea îndeplinea funcția de prim adjunct al șefului Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea.
Portretul pe scurt al lui Nicolae Cornea

Născut în 15 noiembrie 1967 în orașul Călimănești, județul Vâlcea, colonelul Nicolae Cornea a absolvit în anul 1993 Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție ‘Alexandru Ioan Cuza’ București, ca șef de promoție, fiind și licențiat în drept, potrivit informațiilor publicate pe site-ul ISU Vâlcea.

În perioada 1992 — 2010 a activat în cadrul Ministerului Administrației și Internelor, numai în arma pompieri, începând cu Brigada de Pompieri a Capitalei (1993­1994), continuând cu Comandamentul Trupelor de Pompieri (1994­1995), iar din anul 1995 s-a alăturat Grupului de Pompieri ‘General Magheru’ al Județului Vâlcea, unitate militară în care a ocupat atât funcția de locțiitor al comandantului (1996­2004), cât și cea de comandant, în anul 2004.

Din decembrie 2004, după constituirea Inspectoratului pentru Situații de Urgență ‘General Magheru’ al Județului Vâlcea, ca urmare a unificării celor două arme din cadrul ministerului — pompierii și protecția civilă—, colonelul Nicolae Cornea a devenit prim adjunctul inspectorului șef al ISU Vâlcea.

Te-ar putea interesa și: