Evenimentul Zilei > Politica > Nicolae Ciucă și-a ales noul purtător de cuvânt. Jurnalistul are legături cu lumea masoneriei
Nicolae Ciucă și-a ales noul purtător de cuvânt. Jurnalistul are legături cu lumea masoneriei

Nicolae Ciucă și-a ales noul purtător de cuvânt. Jurnalistul are legături cu lumea masoneriei

Cunoscutul jurnalist Dan Cărbunaru va fi purtătorul de cuvânt al Guvernului Ciucă. Acesta urmează să își preia atribuțiile în următoarele zile.

Jurnalistul Dan Cărbunaru va fi noul purtător de cuvânt în guvernul condus de Nicolae Ciucă. El își va intra în atribuții în următoarele zile. Dan Cărbunaru, care a fost până de curând purtătorul de cuvânt al Marii Loje Naționale a României, a confirmat informația.

„Am acceptat propunerea. O tratez cu maximă seriozitate și responsabilitate. Îmi doresc ca experiența acumulată până acum să fie utilă în comunicarea guvernamentală. Sunt onorat de propunerea primită din partea prim-ministrului Nicolae Ciucă. În următoarele zile, după ce voi parcurge procedurile necesare, voi putea prelua atribuțiile încredințate”, a declarat jurnalistul.

În acest context, jurnalistul a precizat că a renunțat la funcția de purtător de cuvânt al Marii Loje Naționale din România și, tot atunci, a ieșit din Masonerie.

„Sunt vreo două luni de când  numai sunt purtător de cuvânt al Marea Lojă Națională din România. Cred că au fost aproape zece ani cât am fost purtător de cuvânt. Am renunțat la calitățile deținute acolo printr-o solicitare transmisă în acest sens”, a declarat Cărbunaru, conform g4media.ro.

Sursa foto: Calea Europeana

Cine este viitorul purtător de cuvînt al guvernului

Viitorul purtător de cuvânt al Guvernului, jurnalistul Dan Cărbunaru, este fondatorul publicației online Calea Europeană, care promoceză informațiile și relațiile europene și tran-atlantice. El a fost acreditat pe lângă instituțiile europene de la Bruxelles și a prezentat informații legate de activitatea organismelor UE.

Cine este Dan Cărbunaru

Dan Carbunaru este CEO și fondatorul publicației online Calea Europeana, lansată în 2009, o platformă multimedia ce promovează relatiile europene și trans-atlantice.

Conform CV-ului său, a fost corespondent la Bruxelles pentru Calea Europeana. El este acreditat pe termen lung la Instituț. Ca membru al delegației române de presă acreditate pe lângă Președinția României, a relatat cele mai importante momente după aderarea țării noastre la UE.

Dan Cărbunaru are 43 de ani. Născut la Brăila, a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii „Titu Maiorescu” din Bucureşti, în 2.000. Lucrarea sa de Diplomă a fost „Securitatea în Spatiul Comunitar”. El a absolvit și Colegiul Național de Apărare. De asemenea a urmat și cursurile Colegiului Naţional de Informaţii.

El a lucrat ca jurnalist pentru agenția de presă Mediafax, dar și pentru publicațiile Adevărul și Gândul. În anul 2006 a lansat proiectul Calea Europeană, o emisiune realizată în cadrul postului B1 TV. Săptămânal, timp de șase ani, a abordat teme de relevanţă naţională şi europeană. Din 2013, emisiunea s-a mutat la TVR1.

Dan Cărbunaru a fost un jurnalist care nu a făcut niciodată presă de activist și nici simpatiile politice nu și le-a exprimat în articole. Există speranța că premierul Ciucă a ales bine.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.