Evenimentul Zilei > Politica > Nicolae Ciucă, ironizat de un fost consilier prezidențial: „Unde a luptat acest grăsuț?”
Nicolae Ciucă, ironizat de un fost consilier prezidențial: „Unde a luptat acest grăsuț?”

Nicolae Ciucă, ironizat de un fost consilier prezidențial: „Unde a luptat acest grăsuț?”

Fostul ambasador și consilier prezidențial, Cătălin Avramescu, a lansat un val de ironii la adresa generalului Nicolae Ciucă, după nominalizarea sa ca premier, de către Klaus Iohannis, pentru formarea unui nou guvern.

După desemnarea lui Nicolae Ciucă ca premier desemnat, mai multe personalități publice au comentat în fel și chip această nominalizare. Avramescu l-a persiflat practic pe general.

„Unde a dat acest grăsuț ochii cu dușmanul”

„Ciucă a început să fie prezentat drept << un militar excepțional… pe câmpul de luptă din Irak >>.

Really? Unde a luptat acest grăsuț? Unde a dat ochii cu dușmanul? În bazar la Bagdad, când se ducea să cumpere ceapă? Ce operațiuni militare a condus? Delegațiile oficiale de la aeroport la hotel?

Evident, totul este o bufonerie. Ciucă este de fapt sluga măruntă, un fel de secretar personal al lui Klaus Iohannis, care deschide corespondența când stăpânul lipsește de la Cotroceni (adică mai tot timpul). Aceasta este << desemnarea de prim-ministru >> de astăzi.” a scris Cătălin Avramescu pe pagina sa de Facebook.

Avramescu este un filosof și un publicist român. Începând cu 17 ianuarie 2008, a fost numit consilier de stat în cadrul Cancelariei președintelui Traian Băsescu. În iunie 2011 a fost numit în funcția de ambasador în Finlanda și Estonia, fiind rechemat din funcția de ambasador de către Președintele Iohannis în aprilie 2016.

El este doctor în filozofie al Universității din Bucuresti. Specialist în filozofie politică și morală, a susținut cursuri la București și la Helsinki și conferințe în Ungaria, Scoția, Canada și Austria. A publicat eseuri și studii de teorie politică și istoria ideilor, în special asupra intervalului secolelor XVII–XIX.

Cine este generalul Nicolae Ciucă

Generalul în rezervă Nicolae Ciucă (54 de ani, născut în Plenița – Dolj) este actual ministru al Apărării și fost șef al Statului Major General al Armatei.

El a fost numit de președintele Iohannis șef al Statului Major General în 2015, până la acel moment fiind locțiitorul șefului Statului Major, generalul de aviație Ștefan Dănilă. Ciucă a fost anterior șef al Statului Major al Forțelor Terestre, iar între anii 2001 și 2004 a fost comandantul Batalionului 26 Infanterie (Scorpionii Roșii), cu care a participat la Misiunea Enduring Freedom I, Afganistan (2002-2003), și Antica Babilonia, Irak (2004).

Ciucă a fost centrul unui scandal politic major între președintele Iohannis și PSD când ministrul Apărării, Gabriel Leș, a încercat să-l schimbe din funcție.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.