Evenimentul Zilei > Actualitate > „Nicolae al României” sfidează legile Țării. Ce a făcut în biserică a stârnit furia opiniei publice . Foto
„Nicolae al României” sfidează legile Țării. Ce a făcut în biserică a stârnit furia opiniei publice . Foto

„Nicolae al României” sfidează legile Țării. Ce a făcut în biserică a stârnit furia opiniei publice . Foto

Nicolae Medforth-Mills, nepotul Regelui Mihai I a participat la o slujba la catedrala Arhiepiscopală de la Curtea de Argeș, acolo unde este înmormântat neamul său regal.

Nicolae Medforth-Mills, cunoscut drept „Nicolae al României”, a mers cu soția sa, Alina-Maria de Roumanie, în catedrala Arhiepiscopală de la Curtea de Argeș și a refuzat să poarte mască, cu toate că legea o impune. De altfel, Cei doi au fost singurii participanți la evenimentul religios care au refuzat să poarte mască, sfidând legile României.

Toți ceilalți participanți, așa cum se vede și din pozele de mai jos, cu excepția preoților, care sunt exceptați de la purtarea măștii la slujbele religioase, au purtat masca de protecție. În schimb, cei doi soți au considerat că sunt deasupra legii și nu au purtat masca, obligatorie prin lege, dar și prin conștiința fiecăruia, scrie stiripesurse.ro.

În afară de soborul de preoți, Nicolae și soția sa au fost singurii din catedrală nu au purtat masca de protecție.

Regele Mihai l-a lăsat pe Prințul Nicole fără titlul regal în clipa în care s-a aflat că are un „copil din flori”. Acum, el sfidează legile țării și pune în pericol sănătatea semenilor.

Este posibil ca Poliția din Curtea de Argeș să se autosesizeze și să ia măsurile legale care se impun.
content-imagecontent-image
Foto: stiripesurse.ro

 

Regele Mihai i-a retras calificativul de „Alteță Regală’’ și titlul de „Principe al României”

Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills este născut la 1 aprilie 1985,  la Meyrin, Elveția, este nepotul cel mai vârstnic al fostului rege Mihai I al României. Născut și crescut în străinătate, a vizitat România în 1992, cu ocazia primei vizite a bunicului său după începutul exilului din 1948.

La împlinirea vârstei de 25 de ani (1 aprilie 2010), Nicolae a primit titlul de Principe al României, cu rangul și apelativul de Alteță Regală. Adus în România de principesa Margareta, care l-a susținut financiar și în timpul studiilor din Marea Britanie, a învățat limba română și a participat la activități publice ale familiei sale și a fost implicat în acțiuni caritabile.

Regele Mihai i-a retras, în 2015, nepotului său, Nicolae, calificativul de „Alteță Regală’’ și titlul de „Principe al României”.

În plus, l-a exclus și din linia de succesiune la Coroana României.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.