În fiecare dimineaţă, bătrânul Durga se îmbracă în uniformă, îşi curăţă pantofii şi porneşte către şcoală, sprijinindu-se într-un baston, împovărat de ani și de greutăți. 

Din cauza sărăciei, bătrânul a fost nevoit să renunţe la şcoală şi să se angajeze pentru a-şi întreţine familia. 
Acum, la 68 de ani, tatăl a 6 copii şi bunic de 8 ori, merge la şcoală 6 zile pe săptămână pentru a-şi termina studiile şi pentru a scăpa de singurătatea de acasă după moartea soţiei sale. 

Bătrânul este elev la cea mai amre şcoală generală din Nepal,  Shree Kala Bhairab, unde învaţă peste 200 de copii. 

„Merg la şcoală ca să uit de tristeţe”, a declarat bătrânul. 

Profesorii sunt extrem de mândri de elevul vârstnic, deşi experienţa de a predea unui elev de vârstă atât de înaintată este nouă pentru ei. Chiar şi colegii săi sunt încântaţi de partenerul lor de lecții cu ceva mai multă experienţă de viaţă şi îl strigă „Baa”, ceea ce în Nepal înseamnă tată, dar în ciuda diferenţei de vârstă, Druga Kami este o persoană foarte activă şi se implică în toate jocurile copiilor. 

„Când l-am văzut prima dată, mă gândeam de ce ar mai avea nevoie de şcoală cineva aflat la vârsta lui, însă, după o perioadă m-am obişnuit şi chiar mă bucură mult compania sa”, a declarat unul dintre colegii de clasă ai lui Durga Kami.

Te-ar putea interesa și: