Evenimentul Zilei > Actualitate > „Nici o MUIERE nu a scăpat NEATINSĂ de aici”. Locul unde ROMÂNII se APRIND şi fac DRAGOSTE până mai pot şi mai pot / GALERIE FOTO şi VIDEO
„Nici o MUIERE nu a scăpat NEATINSĂ de aici”. Locul unde ROMÂNII se APRIND şi fac DRAGOSTE până mai pot şi mai pot / GALERIE FOTO şi VIDEO

„Nici o MUIERE nu a scăpat NEATINSĂ de aici”. Locul unde ROMÂNII se APRIND şi fac DRAGOSTE până mai pot şi mai pot / GALERIE FOTO şi VIDEO

Se află în Munţii Apuseni şi a ajuns celebru aproape în toată lumea. Turişti şi jurnalişti din SUA, Marea Britanie, Elveţia, Italia şi alte ţări vin aici pentru a vedea „cu ochii lor” locul. Atraşi fiind de legenda pe tema căreia au apărut de-a lungul timpului articole în diverse publicaţii occidentale, chiar şi în “New York Times.

Click aici pentru Galeria Foto
Bătrânii îi spun Dâmbul lui Gâf, tinerii însă îl numesc Dealul Îndrăgostiţilor, turiştii „Raiul Îndrăgostiţilor” şi tot aşa. Respectivul loc se află în satul lui Horea din judeţul Alba, iar sătenii trecuţi de prima tinereţe spun că acolo au călcat pentru prima dată strâmb.
După urcuşul greu
Povestea locului cu pricina este veche de sute de ani, pentru că „aici era locul în care urmaşii lui Horea veneau să-şi bucure mândruţele, iar în vârful lui nicio muiere nu a scăpat neatinsă”, după cum spun bătrânii satului. Mai precis, gura satului spune că mulţi bărbaţi şi multe femei din zonă, după oboseala provocată de urcuş, beneficiind şi de umbra şi desişul pădurii, făceau un popas pe Dâmbul lui Gâf.
„Când ajungeau sus se hodineau un pic după urcuşul greu. Şi pentru că gâfâiau, atât înainte cât şi după, locul şi-a căpătat numele de Dâmbul lui Gâf”.  Multe perechi de îndrăgostiţi, chiar şi din alte sate ale comunei, veneau în acest loc pentru a se iubi, iar unii dintre ei continuă tradiţia şi azi. Mai mult, unele căsătorii se oficiază chiar în acest loc! Ca un fapt inedit, acum câţiva ani, primarul de atunci a dat ordin să se „construiască” o Monica Lewinsky a Apusenilor, un Bill Clinton din lemn şi un altar de iubire!

Cântă dorul
Zona a fost lansată în circuitul turistic din anul 2001. Legenda i-a inspirat pe horenii de azi, astfel încât au amenajat pe locul numit Dâmbul lui Gâf un adevărat popas turistic. După cum comentează localnicii, amenajarea Dâmbului nu ar fi fost posibilă fără talentul meşterului lemnar din Horea, Iosef Mateş, „un fel de Chuck Norris autohton”. Dâmbului cu pricina i-a fost dedicat şi un „cântecel”: “Cântă dorul sus pe Gâf/ Dâmb de Gâf si Gâf de dâmb/ Stai aici pe-acest pământ/ Tot iubit si gâfâind”.
Potrivit celor povestite de bătrânii satului, cu mulţi ani în urmă, cei mai mari rapsozi populari ai vremii dădeau pe dâmb recitaluri la taragot şi la vioară, oamenii locului adunându-se şi prinzându-se în jocuri şi hore până târziu în noapte. Horenii spun că mai toţi au fost zămisliţi la Gâf. „Mulţi s-au iubit şi se iubesc aici până mai pot şi mai pot, fără să îi vadă nimeni”, mai spun oamenii din partea locului.
TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Cum a eșuat Traian Băsescu în încercarea de a redeveni Președintele României
  • Un psihiatru acuză: medicul Beliș minte în cazul morții Aurei Ion: ”O palmă dată mișelește propriei profesii”
  • Durul penal al României, Sorin Ovidiu Vîntu, a ajuns doar „o jigodie” pentru „boxerul” Rudel
TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • Sora Aurei Ion este REVOLTATĂ: Să arătăm românilor ce se întâmplă!
  • Cele mai PENIBILE şi AMUZANTE poze de Sfântul Valentin. Cupluri în ipostaze de tot râsul| GALERIE FOTO
  • „Nici o MUIERE nu a scăpat NEATINSĂ de aici”. Locul unde ROMÂNII se APRIND şi fac DRAGOSTE până mai pot şi mai pot / GALERIE FOTOşi VIDEO

<iframe src="//www.youtube.com/embed/GCvrrF_CQWo" width="620" frameborder="0" height="418"></iframe>

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.