Șeful Cancelariei Prezidențiale, Dan Mihalache, propus pentru postul de ambasador în Marea Britanie, va continua să facă parte din Academia de Științe ale Securității Naționale (ASSN)
Șeful consilierilor prezidențiali, Dan Mihalache, propus pentru postul de ambasador la Londra, a primit, fără emoții, avizul comisiilor de politică externă ale Parlamentului. După audierea în comisii, el a spus că nu va pleca din controversata Academie de Științe ale Securității Naționale (ASSN) și nu vede vreu motiv să renunțe la indemnizația pe care o primește. Membrii plini ai ASSN primesc, pe viață, o indemnizație egală cu salariul mediu pe economie. „Nu am intrat prin efracție”, a spus Mihalache despre prezența sa în această Academie.
Audierea lui Mihalache în comisiile de politică externă au fost o formalitate plictisitoare. Din 25 de deputați și senatori, doar trei au votat împotrivă. Imensa majoritate a parlamentarilor a consumat timpul urându-i succes viitorului
Corlățean, critic cu numirile politice Singurul care a părut că vrea să-i facă dificultăți lui Mihalache a fost senatorul Titus Corlățean, fost ministru de Externe, care i-a atras atenția că este singurul politician de pe ultima listă de propuneri de ambasadori. În plus, Corlățean a pus mai multe întrebări concrete, printre care una privind obiectivele României la summitul NATO de la Varșovia. Mihalache i-a spus că este o discuție de „filosofie a statului” dacă ambasadorii trebuie să fie numiți și din rândul politicienilor și a apreciat că aceștia pot aduce „o infuzie” de noutate. În ceea ce privește obiectivele României la summitul NATO, Mihalache a răspuns doar că scopul este „să se dea un semnal” privind importanța flancului estic.
La audieri s-a vorbit în termeni generali și despre românii care muncesc în Marea Britanie. Mihalache a spus că, oficial, sunt 170.000, dar de fapt numărul este mai mare. În ceea ce privește soarta acestora, singurul element concret a fost că dorește deschidera rapidă a consulatului din Manchaster.