Evenimentul Zilei > Justitie > News Alert. Dragoș Săvulescu a fost reținut în Grecia. Soția l-a trădat cu o postare publicată pe Instagram
News Alert. Dragoș Săvulescu a fost reținut în Grecia. Soția l-a trădat cu o postare publicată pe Instagram

News Alert. Dragoș Săvulescu a fost reținut în Grecia. Soția l-a trădat cu o postare publicată pe Instagram

Dragoș Săvulescu a fost reținut, în Grecia, și urmează să fie adus în fața unei instanțe din Mikonos, pentru a i se confirma mandatul de executare a pedepsei.

Omul de afaceri Dragoș Săvulescu a fost reținut în Grecia. El se afla în insula Mykonos și va ajunge în fața instanței pentru a i se confirma mandatul de executare a pedepsei, conform surselor celor de la g4media.ro.

Dragoș Săvulescu a fost arestat în Grecia

Inspectoratul General al Poliției Române a confirmat informația arestării lui Dragoș Săvulescu: „În urma cooperării polițienești internaționale, Dragoș Săvulescu a fost reținut, de autoritățile elene, noaptea trecută, în Grecia (Mykonos). Astăzi, acesta urmează a fi prezentat instanței, pentru confirmarea mandatului european de arestare.”

Soția fugarului Dragoș Săvulescu, Angela Martini, fotomodel de naționalitate albaneză, a postat pe contul de Instagram, la Story, imagini cu el în Mykonos, Grecia, în condițiile în care acesta ar putea fi arestat în baza mandatului internațional de arestare emis de România dacă părăsește Italia.

Angela Martini nu a specificat unde se află, dar o prietenă din grup, fotomodelul Marica Pellegrinelli, a titrat Mykonos. Imaginile au fost postate în urmă cu câteva zile, iar cele mai recente în urmă cu doar o zi, dar nu se știe exact dacă acele cadre fuseseră făcute acm.

Omul de afaceri Dragoș Săvulescu, condamnat în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa şi Mamaia și fugit în Italia pentru a scăpa de închisoare.

Decizia luată în acest an de Instanța Supremă

Hotărârea a fost pronunțată martie a acestui an, de instanța supremă, care a respins contestaţia la executare formulată de fostul finanţator al clubului Dinamo, care ceruse să îi fie anulată condamnarea de 5 ani şi jumătate închisoare primită în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa şi Mamaia.

Dragoş Săvulescu a fugit din România înainte ca instanţa să îl condamne definitiv şi s-a stabilit în Italia, unde Curtea de Apel din Napoli a respins cererea României de extrădare. Mai mult, judecătorii italieni i-au transformat cei cinci ani şi jumătate de închisoare cu executare în doi ani şi cinci luni, dar cu suspendare pe teritoriul Italiei.

Judecătorii napoletani i-au șters lui Săvulescu 3 ani din pedeapsă în baza unui decret de grațiere din 2006 și, constatând că a rămas cu 2 ani și jumătate (sub 3 ani), i-au comutat pedeapsa într-una cu suspendare. Decizia Curții de Apel Napoli a rămas definitivă prin neapelare de către procurorul italian.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: