Premierul Ludovic Orban a anunțat, luni, că decizia privind procentul de creştere a pensiilor va fi luată în cursul acestei săptămâni. El a precizat că şi pensia minimă va fi majorată cu un procent similar punctului de pensie.

Prim ministrul a afirmat, întrebat în legătură cu procentul de majorare a pensiilor, că decizia va fi luată „cu siguranţă în cursul acestei săptămâni” şi că urmează să o facă publică.


Violeta Alexandru face anunțul așteptat de milioane de români. „Acest Guvern va mări pensiile”

BNR anunță dezastrul! Iată ce ne așteaptă! Economia românească…

Anunțul mult așteptat de cei care primesc pensie minimă! Cât și când le va crește venitul?


„Am avut această discuţie ca să fie majorată şi pensia minimă cu procentul cu care se majorează punctul de pensie, această discuţie am avut-o şi pot să vă spun că şi pensia socială sau pensia minimă va creşte cu un procent similar pe care îl vom decide pentru creşterea punctului de pensie”, a spus premierul.

Ludovic Orban a menţionat că sumele majorate vor fi cuprinse cu siguranţă în buget.


Violeta Alexandru, anunțul zilei despre pensii: „Nu renunț!”

O categorie de români va putea ieși la pensie mai devreme. Despre cine e vorba?

Pensiile și alocațiile, subiect de scandal. Se cere plecarea Guvernului condus de Orban


„Cu siguranţă vom finanţa, din moment ce am luat o astfel de decizie, am luat decizia astfel încât să putem să finanţăm orice cheltuială care este cuprinsă în buget”, a adăugat Orban.

În legătură cu majorarea pensiilor se desfășoară un adevărat război, care durează de mai bine de un an, de când PSD a votat o lege de creștere enormă a veniturilor pensionarilor, fără însă a o transpune în fapt, lăsând acest lucru programat pentru septemrbie 2020.

După ce PSD a pierdut puterea, prin moțiunea de cenzură contra premierului Viorica Dăncilă și PNL a format primul Cabinet Orban, toți ochii pensionarilor s-au întors către noua putere, cerând promisiuni că majorarea cu 40%, prevăzută de lege, va fi operată.