Evenimentul Zilei > Actualitate > Abia dacă se mai poate RESPIRA pe STRĂZILE celui mai POLUAT ORAŞ din LUME! Oamenii îşi ACOPERĂ FAŢA şi fug de AGLOMERAŢIE! Cum arată locul unde POLUAREA a DEPĂŞIT LIMITELE NORMALE | GALERIE FOTO
Abia dacă se mai poate RESPIRA pe STRĂZILE celui mai POLUAT ORAŞ din LUME! Oamenii îşi ACOPERĂ FAŢA şi fug de AGLOMERAŢIE! Cum arată locul unde POLUAREA a DEPĂŞIT LIMITELE NORMALE | GALERIE FOTO

Abia dacă se mai poate RESPIRA pe STRĂZILE celui mai POLUAT ORAŞ din LUME! Oamenii îşi ACOPERĂ FAŢA şi fug de AGLOMERAŢIE! Cum arată locul unde POLUAREA a DEPĂŞIT LIMITELE NORMALE | GALERIE FOTO

Cu toate că Beijingul a atras de multe ori atenţia că ar fi cel mai poluat oraş din lume, se pare că nu este nici pe departe aşa. New Delhi ocupă de departe locul frunţaş în topul ruşinii.

În aerul din New Delhi se înregistrează anual o concentrație de trei ori mai mare decât în capitala chineză, care nu se află nici în primele 50 de poziții în clasamentul realizat de Organizația Mondială a Sănătății. 

Potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății, în aerul din Delhi se înregistrează anual o concentrație medie de particule PM 2.5 de 153 de micrograme pe metrul cub, aproape de trei ori mai multe decât în Beijing, unde se înregistrează 56 de micrograme pe metrul cub.

Nivelul particulelor PM 2.5 suspendate în aer considerat sigur de către OMS este de 25 de micrograme pe metrul cub. 

Potrivit OMS, Delhi este orașul care are cel mai poluat aer din lume, iar Beijing nu se află nici în primele 50 de orașe în clasament. Între primele zece orașe din lume care au cel mai poluat aer, șase sunt în India, trei în Pakistan și unul în Iran. 

Sursă: www.sanatatea.com 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: