Evenimentul Zilei > Istoria secreta > Nepoatele celebrului Al Capone își scot „amintirile” la licitație! Obiectele gangsterului valorează o avere
Nepoatele celebrului Al Capone își scot „amintirile” la licitație! Obiectele gangsterului valorează o avere

Nepoatele celebrului Al Capone își scot „amintirile” la licitație! Obiectele gangsterului valorează o avere

Mai multe obiecte care au aparținut celebrului Al Capone vor fi vândute pe 8 octombrie de nepoatele gangsterului prin intermediul casei de licitații Witherell’s din Sacramento.

Mai multe obiecte care au aparținut celebrului Al Capone vor fi vândute pe 8 octombrie de nepoatele gangsterului prin intermediul casei de licitații Witherell’s din Sacramento.

Moștenitoarele gangsterului și casa de licitații se așteaptă să dea lovitura din punct de vedere financiar, dar fiind că printre aceste obiecte se află pistolul preferat al lui Capone, un Colt de calibrul 45.

 

Un pistol de 150 000 de dolari

Arma, a cărei licitație va începe de la 50.000 dolari, ar putea aduce, însă, chiar și 150.000 de dolari, potrivit specialiștilor. Casa de licitație speră, de asemenea, ca un alt pistol deținut de gangster să se vândă cu peste 60.000 de dolari. Printre cele 174 de obiecte scoase la licitație se mai află un ceas de buzunar Patek Philippe încrustat cu 90 de diamante, fotografii de epocă, o scrisoare către fiul său Sonny scrisă de Al Capone în închisoarea Alcatraz și patul pe care gangsterul l-a împărțit soției sa în conacul lor de lux din Florida. Întreaga colecție este evaluată la 700.000 de dolari.

Nepoatele lui Al Capone știu să-și vândă marfa

„Aceste articole au fost toate în familie din anii ’20 și, dacă ni s-ar întâmpla ceva, nimeni nu ar ști poveștile care înconjoară aceste obiecte”, spune Diane Capone.
Diane și sora sa Barbara susțin că s-au hotârât să-și vândă amintirile nu din dorința de face rost de bani, ci de teama că prețioasele obiecte vor pieri înghițite de incerndiile care afectează California.
„Este a doua vară în care avem valizele făcute pentru că am putea să fim evacuați și știam că nu avem cum să salvăm aceste lucruri care au aparținut bunicilor noștri”
Diane Capone spune că scrisorile lui Al Capone vor schimba părerea pe care oamenii o au despre temutul gangster.
„În repetate rânduri, el se referă la tatăl meu numindu-l „fiul inimii mele”. Acestea nu sunt cuvintele unui om cu inima de piatră, ci ale unui tată foarte devotat, Aceasta este partea din povestea pe care am vrut să o spunem”.

 

Istoria ne spune o cu totul altă poveste

Chiar dacă Diane Capone are o imagine idealizată despre bunicul ei,
Capone rămâne unul dintre cei mai cunoscuți gangsteri americani din era Prohibiției. El a fost condamnat pentru evaziune fiscală în Chicago și transferat la Alcatraz în urmă cu 87 de ani.

Capone a fost una dintre cele mai temute figuri ale crimei organizate din timpul perioadei în care vânzarea sau producția de alcool a fost interzisă în Statele Unite.

El a fost șeful Chicago Outfit, o bandă din anii 1920 care și-a eliminat rivalii prin metode xde o barbarie fără seamăn. Totul a culminat cu masacrul de Sf. Valentin din 1929, când șapte membri ai unei bande rivale au fost executați. Cu toate că Al Capone a fost implicat în nenumărate vilențe și crime,

Capone nu a fost condamnat niciodată pentru violență, al a fost închis la Alcatraz,în cele din urmă, pentru evaziune fiscală, noteazî France 24 și sacramento.cbslocal.com

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.