Evenimentul Zilei > International > Nepoata fostului dictator Benito Mussolini, o nouă victorie la alegerile din Italia. A câștigat al doilea mandat
Nepoata fostului dictator Benito Mussolini, o nouă victorie la alegerile din Italia. A câștigat al doilea mandat

Nepoata fostului dictator Benito Mussolini, o nouă victorie la alegerile din Italia. A câștigat al doilea mandat

Una dintre nepoatele lui Benito Mussolini a câștigat al doilea mandat de consilier local și a candidat din partea partidului de extremă-dreapta Fratelli d'Italia.

Rachele Mussolini, care este nepoată a dictatorului fascist Benito Mussolini, a obţinut cel mai mare număr de voturi la alegerile locale de la Roma. Scrutinul electoral au avut loc duminică şi luni, conform unei numărători aproape definitive de miercuri.

Rachele Mussolini are 47 de ani și a candidat din partea partidului de extremă-dreapta Fratelli d’Italia (FDI). Ea a obţinut peste 8.200 de voturi, după numărarea buletinelor în peste 97% din secţiile de votare, ceea ce reprezintă cel mai ridicat scor individual dintre toţi candidaţii în cursă.

Rachele Mussolini se află la al doilea mandat de consilier local

Rachele Mussolini, aflată la al doilea mandat în calitate de consilier local, a insistat totuşi asupra faptului că numele său de familie nu are nicio legătură cu popularitatea sa, conform Agerpres.

„Persoana este mai importantă decât numele de familie, oricâtă greutate ar avea acesta”, a declarat ea pentru ziarul La Repubblica. Politicianul a mai spus că are mulţi prieteni de stânga.

Romano Mussolini, tatăl decedat al lui Rachele Mussolini, a fost pianist de jazz şi cumnatul actriţei Sophia Loren. El a fost al patrulea copil al lui Benito Mussolini. Şi alţi urmaşi ai dictatorului italian au mers pe calea politicii, cu toţii de partea dreaptă a spectrului politic, în special sora vitregă a lui Rachele, Alessandra, fostă membră a Parlamentului European.

Partidele de dreapta au obţinut rezultate relativ slabe la alegerile locale de duminică şi luni din Italia, pierzând scrutinele pentru primărie din oraşe-cheie precum Milano, Napoli şi Bologna.

Urmează cel de-al doilea tur de scrutin pe 17 și 18 octombrie

La Roma, al doilea tur de scrutin este prevăzut la 17 şi 18 octombrie între candidatul de dreapta Enrico Michetti, avocat şi prezentator radio, şi candidatul de centru-stânga Roberto Gualtieri, fost ministru de finanţe.

În primul tur, Michetti a obţinut 30% din voturi, comparativ cu 27% pentru Gualtieri, care este totuşi considerat favorit pentru al doilea tur, conform mai multor sondaje, conform sursei citate.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: