Editura Evenimentul si Capital

Nenea Chioru e dat dracu’! | Viața la Curte

Eliza Ene-Corbeanu
Autor: | | 3 Comentarii | 5290 Vizualizari

Cum e să locuiești pe strada Cimitirului și să te încăpățânezi să trăiești bine mersi până la 86 de ani?

Pentru nenea Chioru, moartea e doar o glumă proastă. A trăit toată viața în miros de lumânări și tămâie, iar în loc de cocoși, la geam îi cântau bocitoarele. Știe după nume și anul morții toate crucile din cimitir. Dar vorba lungă-i sărăcie, hai mai bine să vă povestesc.

Miercuri dimineața! Ne aflăm într- un sat cu pretenții nejustificate de oraș, cu o sală de ședințe ce servește și ca loc de întâlnire pentru consilierii locali, atunci când interesele comunității o cer.

Toată lumea se cunoaște cu toată lumea, numai noi părem parașutați fără voie, în mijlocul unei mulțimi agitate și vocale. Judecătorul e un fel de înțelept al satului la care privesc toți gură cască, un fel Cocoșilă al vremurilor.

Se face apelul în prima cauză. Numele părților par rupte din povești: inculpatul e Chioru Leonte, iar partea vătămată Haralamb Tăciune.

Brusc agitația se oprește, iar oamenii se împart în două cete: ai lui Chioru și ai lui Tăciune. Se dau coate, se vorbește în basma și se țâțâie printre dinți a mânie.

În fața sălii își face apariția partea vătămată, Haralamb Tăciune. Alb ca varul, băgat în ghips de la brâu în jos, lateral dreapta, sprijinit de o cârjă improvizată ce aducea mai degrabă cu o furcă.

- Haralambie, ți-am zis și termenul trecut că nu trebuie să vii azi! îi spune judecătorul. Ia-ți un avocat, că iar aerisim două ore după tine. Când îți dau ăștia ghipsul jos?

- Cu ce să plătesc avocatul, că n-am un chior? răspunde Tăciune și își miroase fără nicio jenă subrațul. Am ajuns să beau țuică cu apă….

- Păi, deh, cine te pune s-o alergi pe Florentina printre crucile lui Chioru ? se aude din sală.

- Lipsește inculpatul, consemnează grefierul. Citația s-a întors cu mențiunea că destinatarul nu mai locuiește la adresă.

- Doamna grefier, și morții din cimitir știu unde locuiește nea Chioru! i-o retează scurt președintele. Că n-am eu timp acuma să-l iau de guler până în sală. Cine a dus citația aia?

Se ridică și procurorul, despre care am uitat să vă spun două vorbe. Pare de pe aceeași planetă cu noi, ăștia veniți din Capitală, deci total scos din context în povestea noastră.

- Domnule președinte, inculpatul are 86 de ani și buletinul expirat din 2001. Solicitarea noastră este să trimiteți o adresă la primărie să ne comunice dacă mai este în viață.

- Domnule procuror, nenea Chioru i-a rupt picioarele părții vătămate acum 2 luni, în cimitir. Părea foarte viu și în putere, judecând după ce ați scris în rechizitoriu. Ca să nu mai vorbim că e în proces de divorț cu nevastă- sa după ce a prins-o cu Tăciune pe cruci. Ce să-mi spună primarul? Că n-a murit și locuiește vizavi de cimitir? Asta știu și eu.

Oamenii încep să râdă și-și dau coate arătând cu capul înspre procuror. Instanța îi lasă să se bucure.

Carmen Dan RENUNTA la functie! Cutremur in PSD! Ce a decis protejata lui Dragnea

Pagina 1 din 2


Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Invitaţii evz

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI